Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert açıklamalar

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert açıklamalar

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bolu 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın gündeminde NATO ve IMF vardı. NATO'ya, "Biz en güçlü NATO üyesiyiz. Şu anda Suriye'de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman bizim yanımızda yer alacaksın? Devamlı bunları mı söyleyeceğim?" dedi. IMF'e de sert çıkan Eroğan, " Bize 'Haddinizi aşmayın' dediler. IMF'e dedik ki  'Sen sadece paranı al bizi yönetme.' Türkiye'yi yönetecek birisi varsa o da benim!" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Bolu 16 Nisan halk oylamasında yüzde 62'lik evet oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde bir sonuç elde etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yüzde 66'lık destekle yanımızda yer almıştı. Destekleri için Bolulu tüm kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum. 2019 seçimlerinde Bolu'yu çok daha üst sıralarda görmek istiyoruz.

AK Parti milletimize aşık, bu vatana aşık. Sizin aşkınız bizi deli divane etti. Bu aşkla Ferhat olduk dağları deldik. Bolu Dağı'nı kimse delemiyordu biz deldik. Buralardaki kazaları unutmuyoruz. Biz ne dağları deldik geldiğimizden bu yana. Açmadığımız tünel kalmadı. Denizin üstünden köprü yaptık. Onunla da yetinmedik denizin altından Marmaray'ı yaptık. Yetmedi buraya araçların denizin altından geçmesi için tünel yapalım dedik, Avrasya Tüneli'ni yaptık.


"ALLAH HESAPLARINI BOZDU"


('Reis bizi Afrin'e götür' sloganı üzerine) Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman sefer görev emrini ilan ederim önce ben yola çıkarım ardından beraber yürürüz. Ülkemizi hedef alan ne kadar şer odağı varsa hepsinin hedefi AK Parti olmuştur. Türkiye'yi rotasından çıkarmak isteyen herkes önce bizim üzerimize yürümüştür. Partimizi kapatmaya gayret ettiler olmadı. Onlar zannediyordu ki 'Biz hesabı yaptık, tezgahı kurduk, tuzağı hazırladık, AK Parti'yi kapattık bu iş bitti.' Ama hesap tutmadı çünkü hesapların üzerinde bir hesap vardı Allah bu hesapları bozdu.

Biz İstiklalimize yönelik tehditlerle mücadele ettik. Afrin mücadelesinde bugünkü rakam 3 bin 300 teröristi etkisiz hale getirdik. Mücadele kararlılıkla devam ediyor. 15 yıllık iktidarımız başka şeylere değil hakkın ve haklının yanında saf tutmamıza borçluyuz. Son 4-5 yıl çok zor geçti. Terör örgütleri saldırıya geçtiler. Dedik ki 'inlerine gireceğiz.' Girdik, kaçacak delik arar hale geldiler. Birileri Pensilvanya'ya kaçtı. Kimileri Avrupa'nın değişik ülkelerine kaçtı.


"TARİHİN EN BÜYÜK TEHDİDİNİ BERTARAF ETTİK"


Yurt dışından ülkemize yönelik tacizler de zirveye çıktı. Devletimizin tüm kritik kurumlarına yerleştirilmiş FETÖ ihanet çetesi mensuplarının darbe girişimleri hafzalarımızı aşan durumla karşı karşıya bıraktı. Türkiye tarhinin en büyük tehdidini büyümeden bertaraf etmeyi başardı. Ülkemizi ve milletimizi esir etmek için başlatılan saldırıları boşa çıkartır çıkarmaz başka tehdit musallat edildi. Terör koridoru oluşturmak isteyenler niyetlerini ifşa ettiler. Hemen harekete geçtik kimsenin ummadığı operasyonları başlattık.


"EY NATO SEN NE ZAMAN YANIMIZDA OLACAKSIN?"


Müttefikimiz dediğimiz güçlere bakışımızı sahadaki eylemlere göre yeniden belirledik. İşte NATO. Biz en güçlü üyesiyiz. Şu anda Suriye'de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman bizim yanımızda yer alacaksın? Devamlı bunları mı söyleyeceğim? Şu ana kadar olumlu ses yok.

Aynı şekilde diğer hususlarda çıkarlarımızın çatıştığı güçlerle de ortak hareket etmenin yolunu aradık. Çok ciddi engellerle karşılaştık. Ama milletimizin 15 temmuz'daki iradesi öyle güçlüydü ki kimsenin direnme şansı kalmadı. Fırat Kalkanı ile terör örgütünün bağrına hançer sapladık.


"OPERASYONUN AMACI ORTADA"


Türkiye'nin yaptığı operasyonun amacı ortadadır. Bu ülkenin canından aziz bildiği değerlere saldırılar karşısında susup oturmak bize yakışır mı? Asıl bunu yapmazsak milletimizden aldığımız emanete sahip çıkmamış oluruz. Türkiye yıllarca 'Aman ne ben kimseye dokunayım ne de kimse bana dokunsun' diyenlerden çok çekti.


"TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK BİRİSİ VARSA O DA BENİM"


Şu anda sınırımız 780 bin kilometrekare. Önceden 18 milyon metrekareydi. Kimse nasıl kaybettiniz diye sordu mu? Bize de 'Haddinizi aşmayın' dediler. IMF'e dedik ki sen sadece paranı al bizi yönetme. Türkiye'yi yönetecek birisi varsa o da benim!

Dün bize dudak bakarak bakan birileri bu işleri nasıl başardığımıza şaşırıyorlar. Ziyarete gelenler '10 sene önce başkaydı şimdi başka' diyorlar. Daha çok şaşıracaklar. 2023 hedeflerimize ulaştığımızda kendilerini dev aynasında görenlerin dudakları uçuklayacak.

2019 seçimleriyle yeni yönetim sistemimizle ülkemizin önünde bambaşka bir dönem açacağız. Gece gündüz çalışmak zorundayız.