Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklamalar

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklamalar

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan Global Girişimcilik Kongresi'nde konuştu. Erdoğan Suriye'ye düzenlenen hava harekatına değindi, " Gelin dünyada yeni bir barışın temelini atalım. Bu ülkelere rast gele bomba yağdırmayalım. Lafa geldiği zaman barış. Nasıl barış? Gel vur sonra barış de. Dürüst olalım" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Dünyanın en kapsamlı girişimcilik kongresine katılan ve konuşmalarıyla değer katacak ev katan herkese teşekkür ediyorum.

Türk milletinin dünyada girişimcilik ruhu en güçlü toplumlardan biri olduğuna inanıyorum.

Biz aynı zamanda maalesef her işimizi el yordamı ile yapma, her şeyi sıfırdan inşa etme alışkanlığı olan da bir milletiz. Her konuda olduğu gibi girişimcilik hususunda da çok ciddi bir birikim var. Bu birikimi değerlendirmeyi öğrenmek mecburiyetindeyiz. Ben bu kongreyi bir milat olacağına inanıyorum.


"REFORMLARLA ÜLKEMİZE SINIF ATLATTIK"


Geçtiğimiz 15 yılda yaptığımız reformlar ile ülkemize sınıf atlattık. Sadece 2006 yılından 2017 yılına kadar 180 milyar dolarlık uluslararası yatırım çekmiş bir ülkedir.

15 yıl önce dedik ki biz devlet olarak ticaretin içinde olmayacağız, bu alandan çekiliyoruz. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz yüzde 7,4 büyüme oranıyla G20'de birinci, OECD ülkeleri arasında ikinci sırada yer aldık.

İyi yetişmiş bir genç nüfuza sahibiz. Ekonominin temel taşı insandır. Yatırımı önce insana yapmamız lazım. Genç nüfusa Türkiye'nin ihtiyacı var. Girişimci insanlara ihtiyacımız var.

Yatırımcılara yeni kolaylıklar sağladık. Bu çalışmaların devamı var, tamamlandığında süratle uygulamaya geçeceğiz. Geçmişte küretsle politikalar küresele üretim ön plandaydı. Ancak dünyanın tek bir merkezden yönetilemeyeceği anlaşıldı.


"BU ÜLKENİN BAŞBAKANI BENİM"


Davos'ta bir toplantı yapıyoruz. Kendilerine IMF'e 23,5 milyar borcumuz var. Burada uluslararası camianın temsilcileri olduğuna göre açık konuşayım. Bizi siyaseten de idare etmek istiyorlar. Dedim ki 'Siz Türkiye'ye belli bir miktar borç verdiniz. Taksidini alıyor musunuz? Alıyorsunuz. Ama siyaseten idare etmek istersen bu ülkenin Başbakanı benim ona karışamazsınız.' IMF'nin ruhunda vesayetçilik var. Ondan sonra bizden borç istediler. Bizim şu anda IMF'ye bir kuruş borcumuz yok.

Suriye'de yaşananları görüyorsunuz. Gelin dünyada yeni bir barışın temelini atalım. Bu ülkelere rast gele bomba yağdırmayalım. Lafa geldiği zaman barış. Nasıl barış? Gel vur sonra barış de. Dürüst olalım.