Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken seçim yapmasaydık bize ciddi maliyetleri olacaktı

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken seçim yapmasaydık bize ciddi maliyetleri olacaktı

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken seçim yapmasaydık bize ciddi maliyetleri olacaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kandilli Rasathanesi'nde düzenlenen törende konuştu. Erdoğan'ın gündeminde erken seçim vardı. Cumhurbaşkanı, "Erken seçim yapmasaydık bize ciddi maliyetleri olacaktı" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 150. Yıl Programı'nda konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Bizim medeniyetimizde evreni gözleme konusu çok önemlidir. Kur'an'da kainatla, Güneş'le, Ay'la ilgili çok ayet vardır.Pek çok mesajı bugün bile yorumlayamıyoruz.

Kandilli ülkemizin en önemli deprem araştırma merkezidir.

Ecdadımızdan aldığımız ilham ışığında deprem araştırma ve hazırlıkları konusunda Türkiey'yi Japonya gibi bu işte zirve yapmış ülkeler konumuna çıkarmakta kararlıyız.


"PEK ÇOK TEHDİTLE KARŞI KARŞIYAYIZ"


Türkiye olarak pek çok tehditle karşı karşıyayız. Bölgemizde bir yeniden tanzim projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığı görülüyor. Bu hesapları yapanlar Türkiye'yi eski Türkiye sanıyorlar.

Ne sokakları kaoslara sürüklemek isteyenlere teslim olduk ne de sınırlarımız dışından yönelen tehditlere boyun eğdik. FETÖ'nün 17/25 Aralık kumpsından darbe girişimine kadar ülkemize yapmadığı alçaklık kalmadı. Yurt dışında bulunduğu her yerde aynı ihaneti sürdürüyor. Kaçmanın adaletten kurtulmak manasına gelmediğini onlara gösteriyoruz. Güney sınırlarımız boyunca çekilmeye çalışılan terör hattını operasyonlarla kırdık.


"İÇERİDEN DIŞARIDAN SALDIRILARA MARUZ KALDIK"


Dost bildiklerimize bakıyoruz. Örneğin NATO'da Fransa ile beraberiz. Ama bakıyorsun Fransız firmasından temin edilenlerle tüneller yapılıyor. Silaha bakıyorsunuz stratejik ortak 5 bin TIR silah gönderiyor. Bunları kendilerine söylüyorsun 'Teröristlerle alakası yok DEAŞ'la mücadele bitince teslim alacağız' diyorlar. Ülkemiz dışarıdan tezgahlanan içeri de de destekçileri olan saldırılara da maruz kaldı. 15 Temmuz darbe girişimi milletimizin gösterdiği kahramanlık sayesinde başarısızlığa uğradı.


"CİDDİ MALİYETLERİ OLACAKTI"


16 Nisan halk oylamasında yönetim sistemi değişikliğini gerçekleştirdik. Halk oylamasıyla seçimin arasındaki sürenin geçmesinde herhangi bir sıkıntı olmayacağına inanıyorduk. Ancak bize ciddi maliyetleri olacağı gösterildi. Telaffuz etmiyorduk ama artık bu adımı atalım dedik. Oturduk değerlendirdik. İstişareler neticesinde 24 Haziran'da erken seçimi gerçekleştirelim istedik. Parti gruplarımızın Meclis'e sunduğu teklif dün kabul edildi. Şu anda bu durumla beraber YSK da zaten yol haritasını süratle hazırlıyor. Bizler hazırlıklarımızı yapacak 24 Haziran'a giden süreci hızlandırmış olacağız. Biz bu kararı Meclis'te aldığımız anda YÖK bana bağlı olduğu için kendileriyle görüştük. Bu yıl yapılacak üniversite giriş sınavını bir hafta öteleme imkanı buldu. Bu bir şey gösteriyor. Seri adım atabaileceğimizi gösteriyor. Bürokratik oligarşiyi de yıkma fırsatı sunuyor. Geçiş dönemi olması sebebiyle pek çok bürokrat farklı hesaplarla sorumluluk almaktan çekinmiştir.

Milletimiz bize yola devam derse hedeflerimize ulaşacak ülkemizin menfaatlerini her yerde koruyacağız.