Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kim bu yola tevessül ediyorsa affetmeyiz

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kim bu yola tevessül ediyorsa affetmeyiz

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kim bu yola tevessül ediyorsa affetmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan DEİK Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, "Son günlerde birileri ısrarla Türkiye'deki kimi firma ve işadamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı tezviratları yapılıyor. Her kim işini, yatırımlarını büyütmek içinde değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bir otelde gerçekleştirilen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan burada konuşma yaptı. 24 Haziran'da yapılacak seçimlere işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş dünyasından belki kabineye girecekler olacack" dedi. Bu sözler sonrası protokolde gözler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na çevrildi.

İşte DEİK toplantısındaki o anlar...



İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Girişimcilerimiz için dün ulaşılmaz gibi görünen hedefler bugün sadece zaman meselesi haline dönüşmüştür. Bizim hedeflerimiz çok daha büyük. Bıkmadan çalışacak 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Türkiye tarihin her döneminde cazibe merkezi olmuş öyle bir coğrafyada yer almıştır. 2023 hedefleri için Türkiye'nin büyüklüğünü iki kat artırmamız gerekiyor.


"KİM YAPARSA AFFETMEYİZ"


Türkiye hem siyasette hem de ekonomide kendisine bri adım yaklaşana koşarak giden bir ülkedir. Bugüne kadar ülkemizden pişman olan kimse yoktur. Son günlerde birileri ısrarla Türkiye'deki kimi firma ve işadamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı tezviratları yapılıyor. Biz kendi işadamlarımızın yurtdışındaki yatırımlarıyla da ifithar ettik. Her kim işini, yatırımlarını büyütmek içinde değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz. 81 milyon vatandaşın eli hem bu dünyada hem öteki dünyada yakasında olacaktır.

Aksaklıklar hatta yanlışlar elbette olabilir. Önemli olan sıkıntıların doğru kanallara üretilmesidir. Buna rağmen netice alamayan arkadaşlarımız varsa işte ben buradayım. Ayakta bile beni yakalasalar kendilerini dinler gereğini yaparız.


"OHAL KALKSIN DİYEN İŞADAMI BİZİ ÜZER"


Ülkenin yatırıma ihtiyacı olduğu dönemde işadamı parasını yastık edip üzerinde uyumayı tercih ediyorsa sorumluluklarının farkında olup olmadığını düşünmesi lazım. Hele parasını alıp yurtdışına gidene zaten diyecek bir şey kalmıyor.

Ülkemiz tarihinde fırsatları değerlendirip işini büyütmüş girişimcilerimiz varken önü kesilmiş girişimcilerimizin de hikayeleri mevcuttur. Hiç bir işadamımıza art niyetli yaklaşmamız söz konusu olamaz. Son 4-5 yılda yaşadıklarımızdan sonra kimse dikkatli hareket tarzını bize çok görmez. Tüm iş dünyamıza sesleniyorum; OHAL'in terörle mücadele dışında kullanılması bugüne kadar olmuş mudur? Bu terörle mücadele için kullanılmış bir yoldur. İşadamlarımız OHAL kalkmalı diyorsa bu bizi üzer.


"KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"


8. gerekiyorsa 8, 10 gerekiyorsa 10. Biz bunu yapmaya devam edeceğiz. Kim işadamlarımızı bunlarla sıkıştırıyorsa gerekiyorsa şahsıma kadar bu durumu bildirsin. Böyle davranışın içine giren hiç kimsenin adı sanı kim olursa gözünün yaşına bakmayız.


"KOLTUK HIRSIM OLSAYDI 18 AY DAHA KALIRDIM"


24 Haziran'da erken seçime gidiyoruz. Aslında 19 Kasım seçim tarihimizdi. Eğer koltuk hırsım olsaydı burada 17-18 daha bu makamda kalacaktık. Fakat bakıyorum ki anamuhlefet ısrarla 'Hodri meydan' diyor. Bu arada da sayın Bahçeli'nin açıklamasından sonr arkadaşlarımız topladım, değerlendirmeyi yaptım. Dedik ki 'Biz artık bu adımı atalım.' Madem anamuhalefet 'Hodri meydan' diyor bizim de söyleyeceğimiz şey 'Buyur meydan.'


"YENİ SİSTEMLE SORUNLARI ÇOK DAHA HIZLI ÇÖZECEĞİZ"


Tabi seçim sözü ağızlardan çıktıktan sontra önünü almak zor. Şimdi uyum yasalarıyla ilgili müşterek çalışma yürütüyorlar. MHP Genel Başkanının bu teklifi bizim için de önemliydi. Cumhur İttifakı'nın yol haritasının hassas şekilde çalışması anlamına geliyor. Biz koltuğa hevesli değiliz. Millet var, gideriz millete 'devam' derse devam ederiz. Yeni yönetim sistemiyle sorunları çok daha hızlı çözme sistemine kavuşacağımızdan şüpheniz olmasın. Seçimlerin ardından sizlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz, sorunları konuşacağız mutabık kaldığımız konuları hayata geçireceğiz. Belki sizin aranızdan da kabineye girecek pehlivanlar olur. (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sırada Rifat Hisarcıklıoğlu'na bakması dikkatlerden kaçmadı)