Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş çok uzarsa bir Zeytin Dalı da orada olur

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş çok uzarsa bir Zeytin Dalı da orada olur

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş çok uzarsa bir Zeytin Dalı da orada olur

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu. Erdoğan Irak'ı uyardı, "Bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. İş çok uzarsa bir Zeytin Dalı da orada olur" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Sözlerimin başında Hasan Celal Güzel abimize Allah'ta rahmet diliyorum. Bu sabah haberi aldık. Devlet, siyaset ve millet hayatımıza yaptığı hizmetleri saygıyla hatırlayacağımız Hasan abimiz bitmeyen bir heyecanla çalışmalarını sürdürüyordu.

15 Temmuz darbe girişimiyle ortaya çıkan FETÖ'nün en çok hedef aldığı kurumların başında adalet teşkilatımız geliyordu. Darbe girişiminin ardından içindeki FETÖ'cüleri en hızlı temizleyen kurum yine adalet teşkilatı oldu. Bitti mi derseniz inanmıyorum. Kimbilir daha nerelerde neler çıkacak.

Özellikle avukatlık mesleğinden Hakim ve Savcılığa geçen kardeşlerimizin çok daha başarılı olduklarını biliyoruz. Bu nedenle bu uygulamayı sürdürmemiz gerektiğine inandık.


"AYM'YE BİREYSEL BAŞVURU HAKKI BİR REFORMDUR"


Ülkemizde adalet hizmetlerinin hakka hukuka kanunlara uygun yürütülmesindeki hassasiyetimiz bugüne mahsus değildir. İktidara geldiğimizde adalet, eğitim konularında ülkemizi yükselteceğimiz sözünü vermiştik. Adliyelerimizdeki destek personelinin sayısını iki katından fazla arttırarak işlemlerin hızlı yürütülmesini sağladık. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını getirmemiz ve istinaf mahkemelerini kurmamız bile hak arayışı için birer reformdur.

Adliyelerimizle ceza infaz kurumlarımızı yeniledik. Esasen yaptıklarımızın listesi çok daha uzun. Milletimize verdiğimiz sözü tutmakta kararlıyız. Bu ülkede adaletin sadece binaların üzerinde yazılan bir kavram değil hayatın her anını kucaklayan bir ışık olduğunu göstereceğinize inanıyorum.


"BİZE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI"


Dostlarımız dara düştüğünde kapımızı kapatıp keyfimize bakmadık. Avrupa ülkeleri bizim gösterdiğimiz ev sahipliğini gösteremediler. Bu riskin altına girmekte bir an bile tereddüt etmedik. 7 yıldır bu yükü şikayetçi olmadan taşıyoruz. Bütün dünyayı özellikle de Avrupa'yı mülteci korkusunun sardığı dönemde sağladığımız bu imkanlar her türlü takdirin üzerindedir. Bize verilen sözler maalesef tutulmamıştır. Parayı vereceksen ver bizi oyalama. Bu milletin şahsiyeti var gururu var onuru var. Kapılarında süründüreceklerini sanıyorlar ama Türk milleti böyle bir millet değil. Şimdi ikinci 3 milyar euroluk durumu konuşuyorlar. Biz daha birincisini alamadık ki. Pazartesi Varna'da bir araya geleceğiz. Video çekimlerini önlerine koyacağım 'Buyur verecekseniz verin vermeyeceksiniz kusura bakmayın deyin' diyeceğim. Aracı kurumlar konulmasını kabul etmeyiz. Biz bunları birilerinden medet umarak yapmadık.


"OBAMA İLE DEFALARCA KONUŞTUK"


Fırat Kalkanı Harekatı'ndan Sayın Obama ile defalarca konuştuk. 'Siz bizim ortağımızsınız' dedikleri halde kendilerinden talep ettiğimiz silahları vermedikleri gibi oyaladılar. Baktık ki iş olmuyor Fırat Kalkanı'nı yaptık. Şimdi Afrin. Baktık ki bunlar dinlemiyor. Kilis'e Şanlıurfa'ya yapılan roket atışları neticesinde 'bir gece ansızın geldik' ve işi bu noktaya getirdik. Paramızla bize silah vermediler. Ama terör örgütüne silah gönderdiler.


"BUNUNLA KALMAYACAĞIZ"


Tünellerdeki silahı mühimmatı gördünüz. Kime karşı kullanacaklardı bunu? Türkiye'ye karşı. Kendi göbeğimizi kesitk, 3 bin 622 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Dün sabah 08.30 itibariyle de son operasyon yapıldı Afrin'de selalar okunmaya başlandı. Şu an iş bitmedi zira bütün ÖSO bizim askerimizle birlikte el yapımı bomba şu bu aramasını yapıyor. Emin bir belde olduğuna inandığımız ana kadar devam edecek. Bununla kalmayacağız tabi uzantısı var. Bizim derdimiz işgal değil.


"BİR ZEYTİN DALI DA ORADA OLUR"


Dün Afrin şehir merkezini kontrol altına alarak Zeytin Dalı Harekatı'nın en önemli aşamasını geride bıraktık. Ardından Münbiç, Resulayn, Kamışlı şeklinde koridoru ortadan kaldırana kadar süreç devam edecek. Kuzey Irak'taki terör kamplarını da kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime söyledik, Sincar, halledecekseniz siz halledin, halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Eğer dostsak, kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksanız. Bu koridoru ortadan kaldırana kadar süreci devam ettireceğiz. Hem kuklalarla hem kuklacılarla mücadele edeceğiz. Sivri sineklerle mücadele ederken bataklığı kurutmayı da ihmal edeceğiz. İş çok uzarsa bir Zeytin Dalı da orada olur.

Kimse bu kahramanları PYD'nin korkak tavuklarıyla karıştırmasınlar.