Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrin açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Afrin operasyonu vardı. Cumhurbaşkanı, Afrin'in kontrol altına alındıını söyledi ve şöyle devam etti: Aslanlar meydana indiğinde çakallara kaçmak düşer. PYD'li çakallar kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Sivillerin arkasına saklanarak ancak bu kadar dayanabildiler. Şimdi bölgeyi yeniden yaşanabilir hale getirmenin çalışmalarına başlıyoruz.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Her alanda mücadeleci kişiliği, güçlü ve kararlı duruşu ile kendisini bildiğimiz Hasan Celal Güzel ağabeyimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Yargı mensupları ile bir araya geldik. Kurumumuzun yeni hizmet binasının temelini attık. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ailesiyle ve çeşitli kesimlerden hanım kardeşlerimizle bir araya geldik. Bu programlarda ifrat ve tefrit noktasında dinimizi karalamaya yönelik her türlü yanlış adıma karşı olduğumuzu güçlü şekilde ifade ettik. Bu tartışma esasen bizim işimiz olmamalıydı ama konuşması gerekenlerin sustuğu, susması gerekenlerin konuştuğu ortamda gönlümüz sorumsuzluklara rıza göstermedi. Önümüzdeki dönemde bu tartışma alimlerimiz, ariflerimiz tarafından yerli yerine oturtulacak, İslam adına bir kazanca dönüşecektir. Müslümanların meselelerini konuştuk, tartıştık. 14 Mart'ta 46. defa muhtarlarımız ile bir araya gelerek hasret giderdik. Hedefimiz Cumhurbaşkanlığı dönemimiz bitmeden ülkemizdeki tüm muhtarlarımızla bir araya gelmiş olmaktır.


"BİZİ ALDATMAYA KALKTINIZ"


ABD'de sözcü açıklama yapıyor, 'Afrin'de kaygılıyız' diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? Sizler terör örgtleriyle DEAŞ'ı temizleyeeğinizi söyledinizğinizde 'Yanlış yaparsınız' demiştik. Bizim ordumuz nasıl halletti, işte ortada. Bizi aldatmaya kalktınız, buraya 5 bin TIR silah soktunuz. Biz sizden paramızla silah istedik vermediniz terör örgütüne parasız verdiniz. Bu nasıl ortaklık?


"ASLANLAR MEYDANA İNDİĞİNDE ÇAKALLARA KAÇMAK DÜŞER"


Türkiye sınırlarının ötesinden kendisine yönelen tehditlere karşı artık tepkisiz kalmayacağını Fırat Kalkanı Harekatı'yla ilan etmişti. Afrin bölgesini temizlemek için başlattığımız Zeytin Dalı operasyonunda 2 ayı geçmeden şehir merkezini kontrol altına almış bulunuyoruz. Şu anda ÖSO ve bizim askerlerimiz arama taramayı devam ettiriyor, çünkü yarın orada herhangi bir sıkıntı yaşamamalıyız. Aslanlar meydana indiğinde çakallara kaçmak düşer. PYD'li çakallar kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Sivillerin arkasına saklanarak ancak bu kadar dayanabildiler. Şimdi bölgeyi yeniden yaşanabilir hale getirmenin çalışmalarına başlıyoruz.


"BAZI GAFİLLER MÜCADELEYİ KARALAMA GAYRETİ İÇİNDE"


Çanakkale'de verdiğimiz mesaj neyse Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile verdiğimiz mesaj da odur. Kim gelirse gelsin bu vatanı bırakmayacağız. Bazı gafiller hala bu mücadeleyi karalama gayreti içindeler. Hamd olsun milletimiz gereken cevabı veriyor. Daha dün Afrin'e girilmesini doğru bulmuyoruz diyenlerin kim olduklarını çok iyi biliyoruz. Şimdi ordumuzu tebrik ediyorlar. Ne oldu? Bunların hayatı manevra. Anamuhalefetin başı ve yanındakiler; siz 'PYD terör örgütü değildir' diye açıklamadınız mı? Hakka inananlar buradan muzaffer çıktı. Çatlasanız da patlasanız da Türkiye'yi durduramayacaksınız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasının önünü kesemeyeceksiniz.

Türkiye'nin kardeşlik ilişkileriyle bağlı olduğu coğrafyalarla ilişkilerini kesmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakmaya ahdettik.


"ANAMUHALEFET YENİ BİR ŞEY SÖYLEYEMEDİĞİ İÇİN İLERLEYEMEDİ"


2019 seçimleri çok önemli. Ülkemizin önünü kesmek isteyenler umutlarını 2019'a bağlamış durumdalar. 2019'un şifresi yenilenmedir, tazelenmedir. Bu ülkede anamuhalefet partisi 15 yıldır aynı şeyleri söylediği için bir milim öteye geçememiştir. Biz ise kendimizi yenilediğimiz için hep ileriyi gitmişiz. Yerimizde sayarsak CHP'nin durumuna düşeriz.