Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelini Putin ile atacağız

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelini Putin ile atacağız

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelini Putin ile atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının '101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelini çok yakında dostum Putin ile birlikte atmayı planlıyoruz" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Türkiye genelinde doğalgaz kuıllanan ilçe ve belde sayısını 400'ün üzerine çıkarmış bulunuyoruz. Nüfusumuzun yüzde 77'sinin doğalgaz konforundan faydalanıyor olmasını çok önemli görüyorum. Tüm kurumlarımıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Son 15 yılda en büyük atılım gerçekleştirdiğimiz sektörlerin başında hiç şüphesiz enerji geliyor. Kamunun sadece petrol ve doğalgaz sektöründeki yatırım tutarı 27 milyar liradır.

62 milyon vatandaşımızın, doğalgazın konforundan faydalanıyor olmasını çok önemli görüyorum. 2018 yılında da 1.8 milyar liralık yatırım ile 2.5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 94 ilçeye daha doğalgaz arzına yönelik çalışmalarımız devam ediyoruz.


2018 YILINDA DOĞALGAZIN ULAŞMADIĞI İL KALMAYACAK


Şırnak, Hakkari ve Artvin'e de bu hizmeti götürüyor, 81 ilin tamamını doğalgaz ile buluşturmuş oluyoruz. 2018 yılında doğalgazın ulaşmadığı hiçbir ilimiz kalmayacak.

Doğalgaz arzı sağlanan kişi sayısı 64.5 milyona çıkacak. Şimdiden tüm hizmetlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu başarıların altında imzası olan Enerji Bakanımız ve ekibi başta olmak üzere tüm kurumumuza ve dağıtım şirketlerine ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Doğalgaz kaynakları noktasında toplam yatırım miktarı yaklaşık 172 milyar lirayı buluyor. Bunun 41.3 milyar lirasını bizzat kamu yatırımları oluşturuyor. Doğalgaz sektöründe ise dağıtım şirketlerinin yaptığı yatırım tutarı 11.2 milyar lirayı aşmıştır.

Ülkemizin enerji bağımlılığını azaltacak, kaynak ve güzergah çeşitliliğini sağlayacak birçok kritik adımın atıldığını görüyoruz. Mevcut doğalgaz ve petrol boru hatlarımıza ilaveten TANAP, Türk Akımı, Kuzey Irak, Doğu Akdeniz boru hattı gibi projeler bu amaçla geliştirildi. TANAP'ın bu yıl faaliyete geçmesini planlıyoruz.


"PUTİN İLE BİRLİKTE TEMELİNİ ATMAYI PLANLIYORUZ"


Bu hattın devamı niteliğindeki hattın da 2020 yılında devreye girmesini bekliyoruz. Türk Akımı, ilk hattın kıyılarımıza bu sene ulaşmasını, 2019 sonunda da ilk gazı almayı ümit ediyoruz.

2017 senesinde görüldüğü üzere ülkemiz dünyada en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer alıyor. Enerji talebi de buna göre artış kaydedecektir.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelini çok yakında dostum Putin ile birlikte atmayı planlıyoruz.

Bu arada ülkemizin güvenlik hassasiyetinin başka yerlere kaymasından yararlanarak Ege ve Kıbrıs olmak üzere fırsatçılık yapmaya kalkanlara da izin vermedik


"HER TÜRLÜ NUMARAYI YAPIYORSUNUZ"


​Sondaj gemimiz çok yakında Akdeniz'e doğru yola çıkıyor. Kıbrıs açıklarında Türkiye'ye rağmen yürütülmeye çalışılan sondaj çalışmalarındaki net tavrımız umarım birilerine ders olmuştur. Burada beraber adım atacağız, oradan çıkan ürünün miktarı nedir ne değildir bu da beraber. 'Efendim çıkan neyse Kuzey Kıbrıs'a da vereceğiz' diyorlar. Ne bilelim? Her türlü numarayı yapıyorsunuz.