Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan grup toplantısında CHP'ye çok sert sözler

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan grup toplantısında CHP'ye çok sert sözler

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan grup toplantısında CHP'ye çok sert sözler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan İYİ Parti'nin seçime girebilmesi için CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili olayına değindi, "Şu anda çok garip bir senaryo oynanıyor. Haftasonuna kadar bakalım nasıl oynanacak bu senaryo" dedi. Erdoğan dün Meclis'te yaşanan gerginliğe de değindi, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i hedef alarak şunları söyledi:  Dün orada bir terbiyesiz vardı. Baktın nasıl olsa Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor oradan bol bol sallıyorsun bir de edepsizce el kol hareketi yapıyorsun. Sen bu el kol hareketini AK Parti Genel Başkanı'na yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanına yapamazsın. Cumhurbaşkanı CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da "Bay Kemal gel aday oluver. Bir genel başkana yakışır aday olmak. Hiç vakit kaybetme hemen yola çık" diyerek adaylık çağrısı yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Tatile girmeden yapmamız gereken çok önemli çalışmalar var. Sahada gece gündüz çalışmaya başlayacağız. Dün Meclis'te yapılan tartışmaları asla tasvip etmediğimi belirtmek isterim. Hastalıklı siyasetini milletimizin bayramını zehirlemek için kullananları şiddetle kınıyorum. 15 Temmuz destanını gizlemek isteyen zatın hezeyanları şehitlerimize saygısızlık boyutuna ulaşmıştır.


"İNSANDA AHLAK OLUR"


Dün orada bir terbiyesiz var. 15 Temmuz'da gelişimin nasıl olduğunu nereden biliyorsun? İnsanda izan olur ahlak olur. Biz Marmaris'ten oraya uçağımızla geliyoruz o piste indiğimde F16'lar uçuyor. İndikten sonra onbinler orada. Sen CHP'lileri kandırabilirsin ama o onbinleri kandıramazsın. Sen kuyruğunu kıstırıp kaçtın zaten.


"BİR DE EDEPSİZCE EL KOL HAREKETİ YAPIYORSUN"


Sizler Bağdat caddesinde alkışlayanlardan oldunuz. Biz operasyonu bizzat havalimanında yönettik. Bay Kemal sen neredeydin? Sen Bakırköy'deydin kahve yudumluyordun biz Atatürk Havalimanı'ndaydık. Ertesi gün de ayrılmadık. Genelkurmay'ı vekaleten Ümit Paşaya verdik. Dün baktın nasıl olsa Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor oradan bol bol sallıyorsun bir de edepsizce el kol hareketi yapıyorsun. Sen bu el kol hareketini AK Parti Genel Başkanı'na yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanına yapamazsın.


"15 VEKİL GÖNDERDİĞİN YERİ BEĞENMEDİ"


15 adamını gönderdin sözde İYİ Parti'ye. Dün baktın sözde İYİ Parti'nin koltuklarında bu adamlar yok hala CHP koltuklarında. Niye gitmediler? Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler. Bundan sonra senaryo nasıl çalışacak göreceğiz. Sözde İYİ Parti dün 3-4 kişi vardı. Arka koltuklar boş onlar CHP grubunun sıralarında.


"HAFTASONUNA KADAR GÖRECEĞİZ"


Şu anda çok garip bir senaryo oynanıyor. Haftasonuna kadar bakalım nasıl oynanacak bu senaryo. Bizim böyle bir sıkınıtmız yok. Ayın 6'sında manifestomuzu açıklayacağız. Anamuhalefetin başındaki zatın tek hezeyanı bu değil. Bu zat mezhepçi saplantılarına yenik düşerek Osmanlı'ya iftira attı. Osmanlı'yı kurucu unsuru olan yörüklere zulmetmekle itham eden bu zatın gönül dünyasının milletimizden ne kadar uzak olduğunu görmüş olduk. Bu zatın boyunun ölçüsünü yüreği yetip de meydana çıkabilirse 24 Haziran'da göreceğiz.


"BAY KEMAL GEL ADAY OL"


Sadece dünkü görüntünün dahi Türkiye'nin yönetim sistemi değişikliğine gitmesinin ne kadar isabetli olduğunu görmesine yettiğini düşünüyorum. Bay Kemal gel aday oluver. Bir genel başkana yakışır aday olmak. Hiç vakit kaybetme hemen yola çık.


"TEZGAH BOZULACAK ONUN İÇİN YAPIYOR"


Bu ülkenin OHAL ile idare edildiği dönemlerde bizim OHAL'i uyguladığımız gibi cereyan etmiş dönemler değildi. OHAL'de fabrikalar greve giderdi. Şu anda bir fabrikada grev var mı? Böyle bir şey olduğunda anında müdahalemizi yapıyoruz. Tezgah bozulacak onun için yapıyor. Siz bu tezgahı bozdurmayız.


"ÖNÜMÜZDE 1,5 YILLIK BİR DÖNEM VARDI"


MHP Genel Başkanı Bahçeli erken seçim teklifi yaptı. 26 Ağustos'u teklif etti. Biz kendi içimizde görüşmediğmiz için grupta seçimlerin Kasım 2019'da yapılacağı vurgusunu yapmakta beis görmedim. Ardından istişare yaptım. Geçen Çarşamba Bahçeli ile önceden planlanan bir görüşme planımız vardı. Gerçekleştirerek erken seçim meselesini değerlendirdik. Anamuhalefet daha önce defalarda erken seçim çağrısı yapmış meydan okumuştu. Bu tablo bize Türkiye'nin geri dönülemez şekilde erken seçim iklimine gittiğini işaret ediyordu. Halbuki önümüzde 1,5 yılık bir dönem vardı. Bu 1,5 yıllık süreden fedakarlık yaparak Türkiye'yi erken seçim kargaşından kurtarma kararı aldık.


"PARTİ TALİMATIYLA BU İŞİ YAPTILAR"



YSK tarafından gereken şartları taşıdığı belirlenen 10 siyasi parti katılıyor. Tabi burada garip bir duurmla karşılaştık. O da anamuhalefet partisinden istifa eden 15 vekil başka partiye geçerek bu partinin Meclis'te grup kurabilmesini sağladılar. Açıklamalar parti talimatı olarak bu işi yaptıklarını gösteriyor.


"AMAÇ SÖZ KONUSU PARTİYİ SEÇİME SOKMAK DEĞİL"


Burada amaç söz konsu partiyi seçime sokmak değil. YSK zaten seçime girme yeterliliğine sahip olduğunu söylüyor. Bunun gayesini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Kalkmış Siirt'i anlatıyor. 3 vekili istifa ettirmek suretiyle aday olduğumu anlatıyorsun. Bu işin şekliyle yakından uzaktan alakalı değil. Ama bir şey uyduracaklar ya...Biz buralara gökten zembille inmedik. AK Parti MHP ittifakı şefaff şekilde meşru zeminde yapıldı. Karşımızdakiler ise karanlıkta birbirlerine göz kırparak iş tutuyorlar. Tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurulmaya çalışılıyor. Bu tezgah bizim meselemiz değildir.


"İLK MİTİNG İZMİR'DE"


Kendi takvimimizi de belirledik. Tüm hazırlıklarımızı süratle devam ettiriyoruz. İlk mitingimizi İzmir'de yaparak Bismillah diyeceğiz.

2 ay osonra büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına giden yolun önünü açıyoruz. Yeni dönem daha fazla demokrasi dönei daha güçlü hukuk devleti dönemi olacaktır. Daha fazla refah, daha fazla zenginlik dönemi olacaktır. Yürütmenin daha etkin, yasamanın daha itibarlı, yargının daha bağımsız bir hale geldiği bir dönem olacaktır.


"MİLLİ VE YERLİ PARA İLE KUR OYUNUNU BOZACAĞIZ"


Suriye'de Tel Rıfat ve Menbiç'te diplomatik temelli olarak diğer bölgelerde güvenlik temelli olarak çalışmalarımızı güçlendireceğiz. Ekonomide inşallah bu yılda ilk çeyrekte 7,4'ü yakalarsak şimdiden söylüyorum hiç şaşmayın. Milli ve yerli para ile birlikte inşallah bu kur oyununu bozacağız. İnşallah altını belirleyici hale getirmenin adımlarını da atacağız.