Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 vekil vardı. Erdoğan, "Bu ülkede diktatör görmek isteyen bir gecede 15 vekille parti değiştirenlere bakmalıdır" dedi. Erdoğan devam eden ittfak görüşmelerine de değindi, "Sadece son 7-8 günde yaşananlar dahi milletimize kimlerin kendisi için çalıştığını kimlerin kumpas peşinde koştuğunu göstermiştir. İsimlerini açıklamaya gerek yok her şey ortada. Benim milletim sandıkta gerekli dersi verecektir" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Bu toplantımızı erken seçim kararından çok önce düzenli olarak yaptığımız buluşmalardan biri olarak kaydetmiştik. Bizim siyasetimizin temelinde ortak akıl vardır, demokrasi vardır. Her türlü görüşe, teklife, tenkite açık olmak vardır. Milletimize hizmet yolunda bayrak yarışı olarak kabul ettiğimiz görev değişimi de buna göre yapılır. Bu toplantıarda tam bir özgürlük içinde herkes fikrini söyler. Bu toplantılarda alınan kararlar herkes için bağlayıcıdır.


"DİKTATÖR GÖRMEK İSTEYEN 15 VEKİLLE PARTİ DEĞİŞTİRENLERE BAKSIN"


Siyaset tek kişilik bir oyun olsaydı, ne partiye, ne teşkilata, ne bunca insana ihtiyaç olurdu. Siz bakmayın bazılarının AK Parti'yi tek adamlıkla suçlamasına. 15 milletvekili, bunları sen seçmedin millet seçti. Bunları ağlatarak kabul edemeyeceği bir yere ihraç edip gönderiyorsun. Böyle bir anlayış olabilir mi ya? Ama diktatörler bunu yapar. Milletimiz bunu gördüğü için 15 yıldır yönetimi AK Parti'den başkasına vermiyor. 7 Haziran'da ufak bir kararsızlık yaşandı. Bunun faturasını da gördük.

Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekiline; partisine, kamuoyuna ve milletimize hiçbir makul gerekçe göstermeden, siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır.15 milletvekili, bunları sen seçmedin, millet seçti. 15 milletvekili, bunları ağlatarak kendi evinden kabul edemeyeceği bir yere ihraç ediyorsun, gönderiyorsun. Diktatörler bunu yapar.


"MİLLETİMİZ BİZE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ"


Değerli arkadaşlar 24 Haziran seçimleri durduk yere çıkmış değildir. Türkiye gerçekten buralara hayati gelişmelerin ardından ulaşmıştır. 2015 yılında ardı ardına yaşanan 2 seçim sistemin zaafiyetini milletimizin önüne serdi. Milletimiz 15 Temmuz darbe girişimini püskürtürken bize de çok önemli mesajlar verdi. 16 Nisan oylamasıyla yeni yönetim sistemine geçme isteğimiz milletimizce de onaylanmıştır. Milletimizin karşısına gizli kapaklı değil, şeffaf şekilde ittifak imkanı da sağlıyor.

Sadece 7 Haziran'da bir belirsizilk dönemi yaşandı. 4 ay sonra milletimiz haramzadelere gerekli dersi vermiştir.


"DERT KOLTUK DEĞİL"


16 Nisan'da yeni sisteme geçmemiz halk tarafından oylanmıştır.

Bu süreçte anamuhalefet ve bölücü örgütün güdümündeki partiler sonradan eklenen başka partinin örtülü ittifakıyla karşılaştık. Biz milletimizin gözü önünde ittifak yaparken onlar kapalı kapılar ardında bu süreci sürdürmeyi tercih ettiler. Bizim daha 1,5 yılımız vardı. Ama dert koltuk değil. Dert ülkede huzur refah nasıl olacak. 'Hodri meydan' mı diyorsun işte meydan, çık. Bizim idealimiz seçimleri vaktinde yapmaktı ama şartlar bizi bu noktaya getirdi. 17 Nisan'da yapılan çağrıya 18 Nisan'da cevabımızı tarihiyle vererek ülkemizi bu tartışmadan çıkarmış olduk.


"İSİMLERİNİ AÇIKLAMAYA GEREK YOK"


24 Haziran seçimlerinden stratejimizin esasını milletimize güven oluşturuyor. Rahmetli Menderes'in uğrunda darağacında son nefesini verdiği, Erbakan ve Türkeş'in mücadeleler yürüttüğü bu davanın sahibi milletimin kendisidir. Sadece son 7-8 günde yaşananlar dahi milletimize kimlerin kendisi için çalıştığını kimlerin kumpas peşinde koştuğunu göstermiştir. İsimlerini açıklamaya gerek yok her şey ortada. Benim milletim sandıkta gerekli dersi verecektir. Güya siyaset yaptığını sananların durumunu milletim izliyor. Bizim için önemli olan karşımızda kimlerin olduğu değil bunu sakın gündeminizde tutmayın. Asıl önemli olan bizim milletimize ne diyeceğimiz. Biz AK Parti olarak takvimimizi belirledik.


"MUHALEFETİN BU ÜLKEDE SOROSLARI ÇOKTUR"


Türkiye'yi çukurlara mahkum etmek istediler başaramadılar. FETÖ ihanet çetesiyle esir almak istediler. Bir terör koridoruyla kuşatmaya çalıştılar. Yaptığımız hamlelerle bu oyunu da bozduk. Ekonomi üzerinden vurmaya çalıştılar buna da fırsat vermedik. Şimdi tüm umutlarını 24 Haziran'a bağladılar. Muhalefetin bu ülkede Sorosları çoktur. Bunlar sadece içeriden değil aynı zamanda dışarıdan destekli Soroslardır. Kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Gün ola harman ola. Yine başaramayacaksınız. Hangi kumpasları kuraralarsa kursunlar en büyük tezgah Rabbimin onlar üzerindeki oyunudur.


"ADAY TANIMINA EN ÇOK UYAN SENSİN"


Anamuhalefetin başındaki zat aday tanımı yapıyor. Sen en çok uyansın. Yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun. Bulamadın mı bir tane? Bulamazsın senden daha iyisi yok. Sende her numara var. Bunların ne projeleri var ne vizyonları var ne renkleri var.


"YÜRÜYECEKSİN KEMAL ARKANDAN YÜRÜYECEK"


Anamuhalefetin başındaki zata kalsa Cudi'ye gitme, Tendürek'e gitme...Afrin'de ne işin var, Fırat Kalkanı ne işin var? Hatay'a niye gittin? Çünkü biz gittik. Şimdi aklıma bir şey geldi; Yürüyeceksin Kemal yürüyecek arkandan.

Bunlara kalsa Marmaray'ı Avrasya'yı imha ederler. Bunların dikili ağacı yok. Bunlara kalsa ekonomimizi IMF'ye yeniden teslim ederler. Ben milletime güveniyorum. 24 Haziran bizim için yeni bir milat olacaktır.