Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan Nurettin Yıldız'a sert çıktı

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan Nurettin Yıldız'a sert çıktı

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan Nurettin Yıldız'a sert çıktı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, kadınlara kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri gerektiğini söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve ilahiyatçı Nurettin Yıldız'a sert çıktı, "Son günlerde din adamı olarak ortaya çıkıp ne yazık ki kadınla ilgili farklı açıklamalarda bulunup dinimizde yeri olmayan şeyler söyleyen bazı kişileri çıkıyor ortaya. İslamın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar. Siz İslamı 15 asır önceki hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Şimdi bir çok hocaefendi bizi tefe koyup çalacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Sözlerimin başında tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. Dünyanın dört bir köşesinde mağdur, mazlum, muhtaç duruma düşmüş tüm kadınlarımıza Rabbimden sabır ihsan ediyorum. Anneleri, babaları, eşleri, çocukları, gözleri önünde katledilen istismar edilen kadınların acılarını yürekten paylaşıyoruz. Bu durum karşısında sessiz tepkisiz kalmamız düşünülemez. Çoğunluğu kadınlardan oluşan 4 milyon mazluma kendi kardeşlerimizden ayrı tutmayacak şekilde sahip çıkıyoruz. Geçtiğimiz 15 yılda aile hayatında, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta kadınlarımızın statüsünü yükseltmek için çok önemli çalışmalar yaptık. Yetti mi? Hayır. Hayat dinamiktir. Tüm uluslararası sözleşmelerde taraf olan ilk ülke biz olduk. Kadınlarımıza çok önemli destekler verdik.


"EYLEM PLANI HAZIRLANDI"


Kadınların siyasete katılımında da tarihi ilerlemeler kaydettik. 24 olan kadın vekil sayısı 81'e yükseldi. Kadınların oranı akademisyenler içinde yüzde 44'ü üst düzey bürokraside yüzde 12'yi buldu. Bu adımları geleceğe taşımak için 2018-2023 dönemini kapsayan eylem planı hazırlandı. Kutluyorum. Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını güçlendirmek için gereken planlar bu belgede yer alıyor.

Eğitim öğretimin başlığını sadece okulla sınırlı görmüyorum. Kadın tüm insanlığın ilk öğretmenidir. Benim gözümde kadınlar insanlığın öğretmenidir. Aile içinde kadının belirleyici rolü bu öğretmenlik vasfından geliyor.


"TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEMEK İÇİN AFRİN'DEYİZ"


Afrin'i gördünüz değil mi? Şu anda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3089. Şu anda 800 kilometrekareye yakın bir alan kontrolümüz altında. Biz işgal için girmedik. Biz sadece teröristlerden temizlemek için oradayız. İşimiz bittiği andan itibaren gerçek sahiplerine teslim ederek görev alanımıza döneceğiz.


"MEDYANIN ŞERRİNDEN EVLATLARIMIZI KORUYACAK EN GÜÇLÜ KALKAN ANNELERDİR"


Ailede kadın iyi bir öğretmense babanın toplumun eksiğini de o giderir. Her bir kanalı ayrı sorun olan medyanın şerrinden evlatlarımızı koruyacak olan güçlü kalkan annelerdir. Siz varsanız yavrular kurtulur. Annenin bıraktığı boşluğu dolduracak pek az alternatif vardır. Annesiz büyüyen çocukların durumu babasız büyüyenlerin durumundan çok daha kötüdür. Annesiz yaşamak kolay değil. Baba ölür gider 2 gün ağlarız anne ölünce 2 günde bitmiyor. Zaman zaman anne vurgusundan rahatsız olanlar olduğunu biliyorum. Allah'ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık annelik vasfıdır. Birileri ısrarla bizim vaildelerimizi yanlış anlatmaya çalışıyor. Anneler konusunda şahsım kadar duyarlı başka bir siyasetçi var mıdır bilmiyorum. Zaman zaman en az 3 çocuk deyince birileri rahatsız oluyor. Bu millete düşman oldukları için rahatsız oluyorlar.

Görece geldik 16 yıl oldu ülkemiz nereden neredey geldi. Her şey ortada. Bütün gelen liderler tanıyamadık diyorlar. Bunları tek tek söylememize gerek yok.


"ŞİMDİ BENİ TEFE KOYUP ÇALACAKLAR"


Son günlerde din adamı olarak ortaya çıkıp ne yazık ki kadınla ilgili farklı açıklamalarda bulunup dinimizde yeri olmayan şeyler söyleyen bazı kişileri çıkıyor ortaya. Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar...İslamın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar. İslamın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslamı 15 asır önceki hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Şimdi bir çok hocaefendi bizi tefe koyup çalacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın. Dini hususların tartışılmasında da seviyeler vardır.

Reklamım iyisi kötüsü olmaz mantığı ile söylenen sözleri biz asla kabul edemeyiz. Tartışmayı dinimizin kavramları ile yürütmek kadınlara değil, inancımıza da dinimize de aykırıdır.


"HOCALARIMIZ NE İŞ YAPIYOR?"


Din İşleri Yüksek Kurulu'nda çok çok vasıflı. Bütün ilim dallarında yetki sahibi olan hocalarımız var. Birçok, bütün bu hocalarımız ne iş yapıyorlar? Niçin bu alanı bu adamlara kaptırıyorlar? FETÖ olayı da böyle oldu. Söyledik söyledik sonunda bir şura yaptırdık. Asıl konuşması gereken konuşmayınca meydan FETÖ'ye kaldı. FETÖ'nün arkasından gelen maalesef tiplere kaldı. Onların da vasıfları ortada. FETÖ'nün kalitesi vasfı ortada, arkasından gidenler onlar ondan daha da geri.


NURETTİN YILDIZ NE DEMİŞTİ?


Kadınlara kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri gerektiğini söyleyen Nurettin Yıldız şu ifadeleri kullanmıştı:


Son Dakika...Savcılık Nurettin Yıldız hakkında soruşturma başlattı!


Kadınların Allah erkeklere dövün rahatlayın diye müsade etmesinden dolayı sabaha kadar şükretmesi gerekiyor. Allah böyle diyor. Mesela bir erkeğe 'Kadının yüzüne vurmayacaksın' diyor boyundan yukarısına vurmak yasak. Göğü kısmına vurmayacaksın. Cetvelden uzun bir sopayla vuramıyorsun. Elini yumruk yapıp vuramıyorsun. İşkence yapmak için değil deşarj olmak için vurdurtturuyor Allah. Eğer erkeğe burasına kadar geldikten sonra vurma dersen erkek başka yolla rahatlar.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

DEAŞ'ı temizledik diyorsun, madem ki DEAŞ'ı temizledin bu silahlar niye? Yoksa bizim için mi getiriyorsun? Bak dedim şunu bilin, biz bir ölür, bin diriliriz. Bizi teknoloji, şu bu korkutmaz. Onların füzeleri, şu bu, hava araçları olabilir. Bunlar bize vermiyorlardu bunları. Şimdi biz de üretmeye başladık. Olmayanlar da olacak. Bizim bunların ötesinde Allah'ımız var. Biz şehadete koşuyoruz, onlar nereye koşuyor bilemem.