Gündem Son dakika: Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı

Son dakika: Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı

Paylaş
Son dakika: Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı

Fransa'dan dönüşünde gece yarısı ateşi yükselen Deniz Baykal, hastanede tedavi altına alındı. Yapılan ilk açıklamada, Deniz Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğu tedavisinin devam ettiği açıklandı. 79 yaşındaki Deniz Baykal tedbir amaçlı yoğun bakıma alındı. Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel , "Bilinci açık, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal (79), Fransa'nın Strasbourg kentinde temaslarını sürdürüyordu. Türkiye'ye dönen Deniz Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

YOĞUN BAKIMA ALINDI


Ankara Tıp Fakültesi İbn-i Sina hastanesinde tedavisi devam eden Deniz Baykal, tedbir amaçlı yoğun bakıma alındı. Deniz Baykal'ın korumaları ve doktor olan oğlu da yanında bulunuyor.


"SOL KOL VE BACAĞINDA GÜÇSÜZLÜK VAR"


Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel ise açıklamasında şunları söyledi:

"Bu müdahale sonucunda ana damarın tıkalı olduğu görüldü. Kapalı olarak işlem yapıldı, tıkalı beyin damarı açıldı. Açılan damara stent konuldu. Tedavi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. İşlemin çabuk yapılmış olmasında fayda var. Gecikseydi sol kol ve bacağındaki güçsüzlüğün geri dönme şansı az olabilirdi. Şu anda cerrahi bir operasyona ihtiyaç yok. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman vardır. Ama şu anda ciddi bir problem görünmüyor."


KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA: SOHBET ETTİK, BİLİNCİ YERİNDE


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı hastanede ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Baykal ile görüştüm, sohbet ettik. Bilinci yerinde. Sayın Başbakan, sabah erken saatlerde aradı hem bilgi aldı hem de geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Baykal'ın ailesiyle de görüştük onlar da büyük bir heyecanla bekliyor. Deniz Bey bu ülkenin yetiştirdiği ender siyasetçilerden biridir. Hem dünya hem de Türk siyaseti için duayendir. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşur" dedi.

BAYKAL İÇİN KRİTİK SAATLER


Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, “Beyne giden ana damarlardan biri tıkanıyor. Sol tarafta bir güç kaybı oluşuyor çok doğal bir şey bu. Önce özel bir hastaneye götürülüyor oradan bize geliyor. Derhal ekiplerimiz müdahale ediyor. Ekipler dışarıdan beyne giden damara giriyorlar. Damarı tıkayan pıhtıyı çıkarıyorlar. Tekrar oluşmasını engellemek için oraya stent koyuyorlar. Beyine giden akım düzeliyor bu durumda. Beyine giden damarlardan birine konuluyor. Bu şekilde açılıyor akım var. Tabi ki beyin dokusunda az kan gitmesi sebebiyle hasar oluşmuş mu oluşmamış mı onu biraz zaman belirleyecek. Kalıcı bir şey olup olmayacağı 3-4 saat içinde belli olacak. O bölgeye yoğun bir şekilde ilaç tedavisi yapılıyor. 3-4 saat sonra güçsüzlüğü hakkında daha net bilgiler verebileceğiz. Bir hayati risk yok. Ama güçsüzlüğün ne kadar olacağı konusu o zaman söylenebilir" ifadelerini kullandı.




TEKİN BİNGÖL: BEYNE GİDEN DAMARLARDAN BİRİNDE TIKANIKLIK TESPİT EDİLDİ


CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Bingöl, "Beyne giden damarlardan bir tanesinde kısmi tıkanıklık tespit ediliyor. Damarın tamamen açıldığı söylendi. Doktorlar hayati tehlikesinin olmadığını söyledi" dedi.

'İYİ HABERLERİ BEKLİYORUZ'


CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, yaptığı açıklamada, 'Baykal önce özel bir hastaneye ardından İbni Sina Hastanesi’ne sevk edildi. Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz' dedi.

YARKADAŞ SON BİLGİLERİ VERDİ


CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da hastanede görüştüğü yetkililerden son bilgileri aktardı. Yarkadaş, Baykal'a bazı testler yapıldığını, bir damarında pıhtı tespit edildiğini ve hastanenin gerekli müdahaleyi yaptığını bildirdi. Baykal'ın tıkanan damarı için anjiyo yapıldığı öğrenildi.

Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hastanenin yarım saat içinde konuyla ilgili bilgilendirme yapacağını da belirtti.

'HAYATİ TEHLİKESİ YOK'


Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin eski CHP Milletvekili Yılmaz Ateş'ten bir açıklama geldi. NTV canlı yayınına telefonla katılan Ateş, Baykal'ın hayati tehlikesi olmadığını söyledi.


EŞİ OLCAY BAYKAL ANKARA'YA GİDİYOR


Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal, eşinin hastaneye kaldırılması üzerine Ankara’ya gitmek için Antalya’daki evinden havalimanına hareket etti.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal apar topar hastaneye koştu


Bahçelievler Mahallesi Konyaaltı Caddesi’ndeki konutundan 2 yakınıyla birlikte çıkan Olcay Baykal, soruları yanıtsız bıraktı.


ERDOĞAN BİLGİ ALDI


Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Baykal’ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş’ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

Başbakan Binali Yıldırım da, Ankara'da tedavi altına alınan Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım, daha sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Baykal'la ilgili bilgi almak için hastaneye gittiği öğrenildi.


SAĞLIĞINA EN ÇOK DİKKAT EDEN SİYASETÇİLERDEN


Deniz Baykal, sağlığına en çok dikkat eden siyasetçilerden biri olarak tanınıyor. Antalya'da yaşayan Deniz Baykal'ın her sabah yüzmeden güne başlamadığı biliniyor.