Gündem Son Dakika... Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan flaş açıklamalar

Son Dakika... Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan flaş açıklamalar

Paylaş
Son Dakika... Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan flaş açıklamalar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Erbaş şunları söyledi:

Dinin değişmez sabiteleri dışında kalan bazı fıkıh hükümlerini değişen şartlara göre gözden geçirmek dinde reform anlamına gelmemektedir. İslamı ilimler fakültelerimiz bu konuda yetkin kurumlardır. Herkes İslam hakkında konuşurken hak ve hakikate karşı sorumluluğun gereği dikkatli olmak durumundadır. İslam elbette hiç bir kurumun tekelinde değildir. İslam'ın ilkelerini yanlış anlatacak hatalı söz ve eylemlerden herkes kaçınmalıdır. Medya ve iletişim imkanlarının hauyatı kuşatmasının beraberinde getirdiği bilgi karmaşası nedeniyle iletişim önemli hale gemiştir. Medyanın her alanında İslam'ın ilemleri alanındaki konularda haber yazanlar gerekli incelemeyi yaparak sorumluluk bilincinde hareket etmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bütün çalışmalarında İslam'ın ilkelerini her şeyin üzerinde tutmuş ters düşen bir açıklama asla yapmamıştır. Her türlü siyasi etnik görüşün üzerinde bir anlayışla milletimize rehberlik etmeye devam etmektedir. Başkanlığımız yasal sorumluluğu gereği yanlış dini bilgilerle milletimizi yanıltan istismarcı söylem kişi ve gruplara karşı gerekli araştırma ve çalışamları yaparak milletimizi bilgilendirmeye devam edecektir.

Kadın ile erkek arasında hiç bir fark yoktur. Tasvip edilir yanı bulunmayan kadına dönük şiddet dolu eylem ve söylemlerin İslamdan referans bulması asla mümkün değildir. Kadını rencide eden bütün inanışlar reddedilmelidir.

SORU-CEVAP

(Kadınlara yönelik tartışmalar)
Kadınlarımızın Diyanet İşleri Başkanlığında daha fazla olması için çalışmalar var. Tüm illerimizde kadın müftü yardımcılarımızı seçerek atayacağız. Önümüzdeki günlerde bir istişare toplantısı yapacağız. Çocuk istismarı noktasında, küçük yaşta kız çocuklarının evlendirilmelerini engelleme konusunda neler yapabiliriz, bunlarla ilgili toplantı yapacağız.

(Televizyonda kadınla ilgili açıklama yapan din adamları) Konuşma yapma duırumunda olan kardeşlerimizden ricamız şudur; ehliyetsiz, o konuda yeterli bilgi sahibi olmayan kardeşlerimiz medya yoluyla bu tür açıklama yapmasınlar. Hem medya ortamında konuşan insanları hem de zemin sağlayanları uyarmak istiyorum. Bu konu milletimizi rahatsız ediyor.