Gündem Son dakika! Diyarbakır'da hain pusu: 2 şehit

Son dakika! Diyarbakır'da hain pusu: 2 şehit

Paylaş
Son dakika! Diyarbakır'da hain pusu: 2 şehit

Diyarbakır Hani'de bir Uzman Çavuş ve gönüllü güvenlik korucusu şehit edildi.

Posta.com.tr / Özel

Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki jandarma karakolunda görevli bir uzman çavuş ve gönüllü güvenlik korucusu şehit edildi. Saldırı sonrası bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Olay, Uzman Çavuş ve korucunun sivil aracı ile yolda seyrettiği sırada teröristler tarafından önünün kesilmesiyle gerçekleşti.

TOPÇULAR KARAKOLU'NA GİDİYORLARDI


PKK’lı teröristlerce ilçeye bağlı Topçular Karakolu'na gitmekte olan sivil araca ateş açılması sonucu jandarma uzman çavuş ve gönüllü köy korucusu şehit düştü.

Hain saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİK: UZMAN ERBAŞ VE GÖNÜLLÜ KORUCU ŞEHİT


Diyarbakır Valiliği, Hani ilçesinde, PKK’lı teröristler tarafından sivil araca düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"Diyarbakır ili Hani ilçesi ile Topçular karayolu Şekale Tepe bölgesinde seyir halinde bulunan araca, 19 Mart 2018 günü saat 15.05 sıralarında bir grup terörist tarafından ateş edilmesi sonucunda, bir uzman erbaş ile bir gönüllü güvenlik korucusu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile Yüce Türk Milletine başsağılı ve sabır dileriz."
Şehit uzman erbaş ile gönüllü güvenlik korucusu için yarın Diyarbakır’da uğurlama töreni düzenleneceği öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ


Hain pusuda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sergen Çakmak’ın İzmir’deki baba ocağına acı haber ulaştı. Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan ve jandarma yetkilileri şehidin ailesine acı haberi verdi. Çakmak’ın evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin 2 kardeşinden birinin de Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay olarak görev yaptığı öğrenildi.