Gündem Son Dakika : Diyarbakır'da polise hain saldırı... 4 şehit var

Son Dakika : Diyarbakır'da polise hain saldırı... 4 şehit var

Paylaş
Son Dakika : Diyarbakır'da polise hain saldırı... 4 şehit var

PKK'lı teröristler, Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Veterinerlik Fakültesi yakınlarında yol kenarına yerleştirdikleri bombayı polis aracının geçişi sırasında patlattı. Hain saldırıda 4 polis şehit oldu, 2 polis de yaralandı

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Veteriner Fakültesi yakınlarında hafriyat alanına PKK'lı teröristlerce yerleştirilen patlayıcı, bugün öğleden sonra polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda 4 polis şehit oldu.

PATLAMA KENT MERKEZİNDEN DE DUYULDU


Sur İlçesinden taşınan hafriyatın döküldüğü Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi karşısındaki boş alanın yanında bulunan mezarlık duvarının altına teröristlerce bırakılan patlayıcı, devriye gezen polis aracının geçişi sırasında saat 16.30'da patlatıldı. Kent merkezinden de duyulan patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.


Olay yerinden gelen son görüntüler



4 POLİS ŞEHİT OLDU, 2 POLİS YARALI


Hain saldırıda 4 polis şehit oldu, 2 polis de ağır yaralandı. Yaralılar, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

Diyarbakır şehitlerinin isimleri belirlendi



Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen 4 polisin kimlikleri belirlendi.

Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı minibüsün saat 16.30 sıralarında geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu yere önceden tuzaklanmış patlayıcı maddenin infilak ettirilmesi suretiyle düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurlarının kimlikleri tespit edildi. Saldırıda şehit olan polis memurlarının Mahmut Ava, Şenali Ocak, Ali Sevim ve Kadir Miraç Özcan olduğu belirtildi.


ÜNİVERSİTEDEKİ BAZI BİNALARIN CAMLARI KIRILDI



Şiddetli patlama sonucu panik yaşandı, üniversitede bazı binaların camları kırıldı.

Valilik:"Saldırıda 4 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı"


Diyarbakır Valiliği teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 3 polis memurunun şehit olduğu, 1’inin ağır 2 polis memurunun ise yaralandığını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesindeki saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polisimizi taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı madde infilak ettirilmek suretiyle bombalı saldırı düzenlenmiştir. Meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre 4 polis memurumuz şehit olmuş 1’si ağır olmak üzere 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralı polislerimize ise acil şifalar dileriz. Menfur terör saldırısının aydınlatılması için çok yönlü olarak inceleme başlatılmıştır. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.