Dünya Son dakika... Efsane modacı Givenchy hayatını kaybetti! Hubert de Givenchy kimdir?

Son dakika... Efsane modacı Givenchy hayatını kaybetti! Hubert de Givenchy kimdir?

Paylaş
Son dakika... Efsane modacı Givenchy hayatını kaybetti! Hubert de Givenchy kimdir?

Audrey Hepburn, Jackie Kennedy ve Grace Kelly gibi isimlere özel yaptığı tasarımlarla adından söz ettiren Givenchy markasının kurucusu Hubert de Givenchy, 91 yaşında hayatını kaybetti

Audrey Hepburn ve Jackie Kennedy gibi isimleri giydiren Fransız modacı Hubert de Givenchy, 91 yaşında hayatını kaybetti. Givenchy'nin cumartesi günü uykusunda öldüğü açıklandı. 'Kısa siyah elbiseler'in (little black dress) de yaratıcısı olarak ün salan Givenchy, Hepburn ve Kennedy'nin yanı sıra Grace Kelly gibi isimler için tasarladığı kıyafetlerle, özellikle 1950 ve '60'larda tüm dünyada tanınır hale gelmişti.

Breakfast at Tiffany's filminin açılış sahnesinde Audrey Hepburn'ün giydiği "küçük siyah elbise", bir Givenchy tasarımıydı. Bu elbise moda dünyasında efsane olmuştu.

Hubert de Givenchy kimdir?


Count Hubert James Marcel Taffin de Givenchy, 20 Şubat 1927'de Fransa Beauvais'da dünyaya geldi.

Hubert de Givenchy 1952 yılında Paris'te ilk moda evini açtı.

Stilinin farkı, kıyafetlerde kullandığı renk armonisi ve kontrastlardır.

Hubert de Givenchy modern ve elegan stili sayesinde birçok vefalı müşteri kazanmıştır. Audrey Hepburn dışında Guinness, Grimaldi ve Kennedy aileleri tarafından yıllarca giyilmiştir.



Givenchy markası 1957 senesinde Audrey Hepburn’e ithaf edilen ilk parfüm L’interdit ile birlikte parfüm piyasasında yerini aldı. Moda dünyasındaki farklılığını parfümde de kullanarak bütün dünyaca bilinen vazgeçilmez parfümler yarattı ve yaratmaya da devam ediyor.

2003 yılında piyasaya çıkardığı Very Irresistible Givenchy adlı parfümüyle birlikte, dayanılmaz ilham perisi Liv Tyler markayla bütünleşen bir isim yani Givenchy’nin yeni yüzü oldu. Moda dünyası ve parfüm sektöründeki başarısını perçinleyerek 1989 yılının ilk yarısında renkleri uygulamadaki hünerini kullanarak Givenchy makyaj ürünleri yaratıldı.

1989 senesinin ikinci yarısında ise Givenchy cilt bakım ürünleri piyasaya sürüldü. Cilt bakımında teknolojik yenilikler hızlı bir şekilde uyguladığından, Givenchy cilt bakım ürünleri her sene ödül alarak bu sektördeki büyüklüğünü ispat ediyor.

Hubert de Givenchy 1996 yılında Givency'den ayrıldı.



Haberin Devamı