Spor Son Dakika! Fatih Terim yeniden Galatasaray'da (Fatih Terim kimdir?)

Son Dakika! Fatih Terim yeniden Galatasaray'da (Fatih Terim kimdir?)

Paylaş
Son Dakika! Fatih Terim yeniden Galatasaray'da (Fatih Terim kimdir?)

Galatasaray Fatih Terim ile görüşmelere başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Fatih Terim ,"Nerede kalmıştık" diyerek Galatasaray resmi hesabını etiketledi. Terim'in Galatasaray'daki 4. dönemi olacak

Galatasaray'a dönüp dönmeyeceği günlerce konuşulan teknik direktör Fatih Terim, resmi Twitter hesabından flaş bir paylaşım yaptı.

'NEREDE KALMIŞTIK'


Galatasaray Kulübü'nü etiketleyen Terim, "Nerede kalmıştık" mesajını gönderdi.



BORSAYA BİLDİRİLDİ


Sarı-kırmızılılar şu açıklamayı yaptı:

Şirketimiz Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü görevi için Fatih Terim'le görüşmelere başlanmıştır.


GÖZTEPE MAÇINDA SAHADA


Fatih Terim, pazar günü Galatasaray'ın başında Göztepe maçına çıkacak. Fatih Terim'in yardımcıları Elmander ve Hasan Şaş oldu.





Rıdvan Dilmen'den Fatih Terim yorumu


16 KUPA KAZANDIRDI


Sarı-kırmızılı takımın başına 4. kez geçen Fatih Terim'in kariyeri kupalarla dolu. Daha önce farklı dönemlerde toplam 3 defa Galatasaray'ın başına geçen Terim, kulübe tam 16 kupa kazandırdı.

Sarı-Kırmızılı ekipte ilk kez 1996-1997 sezonunda göreve getirilen Fatih Terim, ilk dönemindeki 4 sezonda Sarı-Kırmızılı kulübün müzesine 12 kupanın girmesini sağladı.

Takımıyla ilk döneminde ligde üst üste 4 kez şampiyon olan Terim, TSYD Kupası'nda 1997-98, 1998-99 ve 1999-2000 sezonu şampiyonluklarını elde etti.

Türkiye Kupası'nı 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında kazanan takımın başında bulunan Terim, 1996 ve 1997 yıllarında takımına Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da kazandırdı.


EN BÜYÜK BAŞARISI UEFA KUPASI


Terim yönetiminde Galatasaray, Türk futbol tarihinin ilk Avrupa kupası olan UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında finalde İngiliz ekibi Arsenal'i eleyerek müzesine götürdü.



Fatih Terim 4. kez Galatasaray'ın başına geçti. Sarı-kırmızılılar kötü gidişatın ardından Terim'in gelmesiyle birlikte gözünü yeni zaferlere dikti.

Galatasaray'da 2002-2003 sezonunda başlayan ve 2003-2004 sezonunun son 8 haftasına kadar süren ikinci döneminde hiçbir kulvarda şampiyonluk elde edemeyen Terim, üçüncü döneminde üst üste 2 lig şampiyonluğu, 2 de TFF Süper Kupa şampiyonluğuna imza attı.


'ŞİMDİ GÜZEL OLACAK'


Abdurrahim Albayrak'tan Fatih Terim paylaşımı.



GALATASARAY FATİH TERİM'İ BÖYLE DUYURDU!


'Galatasaraylı Fatih Terim yuvasına dönmüştür​'



Terim'in tweetinin ardından Galatasaray 'Burada kalmıştık hocam...' diye cevap verdi.



Merve Terim de Galatasaraylı taraftarlara müjdeyi verdi

'İMPARATOR'


Fatih Terim'in gelişi sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, taraftarların yanı sıra kulüpten önemli isimler de 'Terim' mesajı paylaştı.

Galatasaray'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden 'Galatasaraylı Fatih Terim yuvasına dönmüştür' mesajıyla, tecrübeli teknik adamın Florya Metin Oktay Tesisleri'nden bir fotoğrafı paylaşıldı.

A Takım İdari Menajer Yardımcısı Mert Çetin de Fatih Terim ile bir fotoğrafını paylaşarak, fotoğrafın altına "İmparator" notunu düştü.



TUDOR'UN GALATASARAY KARİYERİ


15 Şubat 2017'de Karabükspor'dan sürpriz bir şekilde ayrılarak Galatasaray'da Mustafa Denizli'nin yerine büyük beklentilerle geçen Igor Turdor'un Galatasaray macerası istediği gibi gitmedi.

Hırvat çalıştırıcı Galatasaray'daki ilk yarım sezonluk bölümde Süper Lig'de 64 puanla 4.sırada tamamladı. Yeni sezona büyük beklentilerle başlayan Galatasaray Avrupa'da sürpriz Östersunds yenilgisi sonrası taraftarlardan Tudor'a büyük tepki gelmişti.

Ligde alınan iyi sonuçlara rağmen Hırvat çalıştırıcının derbilerde istenilen performansı gösterememesi ve sürekli taktiksel değişiklik yapması bardağı taşıran son damla oldu ve Tudor'un görevine 18 Aralık 2017'de yani ligin 16. haftasında son verildi.


Igor Tudor Türkiye'den ayrıldı


Galatasaray İgor Tudor'la resmen yollarını ayırdı!


BU İSİMLERLE YOLLAR AYRILACAK


Hürriyet'te yer alan habere göre; Fatih Terim Galatasaray'da Florya'nın anahtarını isteyecek. Terim yıllardır birlikte çalıştığı ekibi de kendisiyle beraber getirecek. Bu nedenle bazı isimler ile yollar ayrılacak.
Bu isimlerin başında Cenk Ergün geliyor. Sportif direktörlük görevi artık devam etmeyecek. İsterse eski pozisyonunda çalışacak. İdari menajerlik görevine ise Şükrü Hanedar getirilecek.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nin mevcut müdürü Mehmet Keçe...

Dursun Özbek'in sahip olduğu Point Oteli'nde satın alma müdürü olarak çalışıyordu. Yolcular arasında o da var.

Fatih hoca'nın yıllardır yanından ayırmadığı Fahri Yılmaz Florya Tesisleri'nin yeni müdürü olacak.
Hasan Tankaya futbol takımının basın sorumlusu gidecek bir başka isim de o...

Hasan Tankaya'nın yerine Terim'in çok güvendiği Hande Sümertaş gelecek.

Alt yapı sorumulusu Emrah Bayraktar ile Fatih İbradı'nın arasının iyi olmadığı konuşuluyor.
Fatih İbradı Galatasaray'da uzun dönem alt yapı sorumlusu olarak çalıştı. Fatih İbradı Emrah Bayraktar ile birlikte çalışmak istemiyor. Terim'in ekibinde yer alan Bülent Bayraktar'ın da sağlık ekibinin başına gelmesi bekleniyor.


FATİH TERİM KİMDİR?



4 Eylül 1953 yılında Adana'da geldi. Babası Kıbɾıs Tüɾkü olan Fatih Teɾim futbola Ceyhanspoɾ'da başladı. Daha sonra Adana Demirspor'a transfer olan Terim burada gösterdiği olağanüstü performans ile G.Saray'a transfer oldu.

Galatasaray forması ile 327 resmi maçta forma giyen Fatih Terim adını efsanelerin arasına yazdırdı. Futbol hayatı boyuncu 51 kez A Milli Takım foɾması giydi İlk kez 1987-1989 sezonları arasında teknik direktörlük yapan Terim, 1996-2000 sezonları arasında G.Saray'ın başına geçti ve 4 lig, 2 Tüɾkiye Kupası, 1 UEFA Kupası kazandıɾdı.

Fatih Terim'in çalıştırdığı tüm takımlar:

1987-1989 yılları arasında Ankaragücü takımını çalıştırdı
1989-1990 yılları arasında Göztepe takımını çalıştırdı
1990-1993 yılları arasında Türkiye U-21 takımını çalıştırdı
1993-1996 yılları arasında Türkiye takımını çalıştırdı
1996-2000 yılları arasında Galatasaray takımını çalıştırdı
2000-2001 yılları arasında Fiorentina takımını çalıştırdı
2001 yılında Milan takımını çalıştırdı
2002-2004 yılları arasında Galatasaray takımını çalıştırdı
2005-2009 yılları arasında Türkiye takımını çalıştırdı
2011-2013 yılları arasında Galatasaray takımını çalıştırdı
2013 - 2017 yılları arasında Türkiye takımını çalıştırdı.Terim en son haziran ayında Makedonya maçında görev yapmıştı

Haberin Devamı