Spor Son dakika Fenerbahçe’ye Eljif Elmas müjdesi

Son dakika Fenerbahçe’ye Eljif Elmas müjdesi

Paylaş
Son dakika Fenerbahçe’ye Eljif Elmas müjdesi

FIFA, Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Eljif Elmas için kararını verdi

27 Eylül'de 18 yaşına girecek olan Makedon oyuncu Eljif Elmas, Türkiye'deki transfer dönemini ise 20 günlük fark ile kaçırdı. FIFA kuralları gereği 18 yaşından küçük futbolcular uluslararası profesyonel transfer yapamazlar.

Türkiye'deki transfer sezonu 8 Eylül'de bitti. Elmas ise 27 Eylül doğumlu ve 20 günlük fark yüzünden lisansı ara transfer döneminde çıkabilecekti. Ancak Fenerbahçe hukuki her yolu denedi ve konu FIFA'ya taşındı

MÜJDELİ HABER GELDİ


Fenerbahçe sezon başında kadrosuna kattığı genç yetenek Eljif Elmas hakkında müjdeli haber geldi… FIFA, Sarı-Lacivertlilerin başvurusunu kabul etti.

Sarı-Lacivertlilerin resmi siteden yaptığı açıklama şöyle:

“Futbolcumuz Eljif Elmas’ın yaşı dolayısıyla FIFA’ya yapmış olduğumuz futbolcu uygunluğu başvurusu kabul edilmiştir. Söz konusu başvurunun kabulü ile ilgili belgeler bugün itibariyle FIFA tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na iletilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş”

TOP TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NDA


Fenerbahçe Kulübü, Eljif Elmas'la ilgili olarak açıklama yaptı. FIFA, 18 yaşından önce lisans çıkartmak isteyen Eljif Elmas için Fenerbahçe'ye izin verdi ancak genç oyuncu A Takım'da forma giyebilmesi için TFF'nin lisans çıkartması gerekiyor

TFF'nin ulusal lisans sistemine göre federasyonun kulüplere 2017-18 sezonu ilk yarısı için takım listelerini 10 Eylül 2017 günü saat 24.00'a kadar teslim etme zorunluluğu getirmesi, Sarı-Lacivertlilerin FIFA kararını taca çıkarabilir. FIFA onay vermesine rağmen takım listeleri kayıtları sona erdiği için Eljif Elmas, Ocak ayına kadar altyaş kategorilerinde oynayabilir.

ELİF ELMAS KİMDİR?


Ofansif orta saha pozisyonunda oynayan 17 yaşındaki genç oyunu için Fenerbahçe'nin Makedon basketbolcusu Pero Antiç'in devreye girdiği belirtildi. Eljif Elmas, genç yaşına rağmen İspanya karşısında ilk kez Makedonya A Milli Takım formasını giydi. Elmas, Rabotnicki ile geçen sezon 35 maça çıkarken 7 gol attı, 7 de asist yaptı.

Doğum tarihi: 27 Eyl 1999
Doğum yeri: Skopje Makedonya
Yaş: 17
Boy: 1,82 m
Uyruğu: Makedonya
Mevki: Orta saha - On Numara
Ayak: sağ ayak
Milli maç sayısı: 1
Güncel piyasa değeri: 500 bin euro
Geçen sezonki performansı: 35 maç / 7 gol, 7 asist

Haberin Devamı