Yaşam Son dakika... Gökçeada’da feribot karaya oturdu

Son dakika... Gökçeada’da feribot karaya oturdu

Paylaş
Son dakika... Gökçeada’da feribot karaya oturdu

Çanakkale’de, Kabatape’den-Gökçeada’ya saat 09.00’da sefer gerçekleştiren 'Gökçeada 1' isimli feribot, Kuzu Limanı’na yaklaşık 30 metre kala teknik arıza nedeniyle karaya oturdu. Feribotun içindeki 170 yolcu ve 64 araç Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait botla tahliye edildi

Kabatepe’den Gökçeada’ya saat 09.00 seferini yapan GESTAŞ A.Ş.'ye ait 84 metre boyundaki "Gökçeada-1" isimli feribotun Gökçeada’daki Kuzu Limanı’na yaklaştığı sırada makinelerinde henüz belirlenemeyen nedenle teknik arıza meydana geldi.

Haberin Devamı

LİMANA ÇARPMAMASI İÇİN MANEVRA

Gemi kaptanının durumu fark etmesi üzerine feribota, limana çarpmaması için kurtarma manevrası yaptırıldı.

YOLCULARIN TAHLİYESİ TAMAMLANDI

Feribotta bulunan 170 yolcu, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait botla sorunsuz tahliye edildi. Feribotta bulunan 64 aracın sürücülerinin ise araçlarını teslim almak için geminin limana yanaşmasını beklediği belirtildi.

GESTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Olay sonrası GESTAŞ A.Ş. "16 Ağustos 2018 tarihinde Kabatepe-Gökçeada hattında Kabatepe'den saat 09:00 seferini gerçekleştiren Gökçeada 1 adlı gemimiz, Gökçeada Kuzulimanı'na yanaşma manevrası esnasında makine arızası yaşamış, kaptanımız tarafından demir atılarak durdurulmuştur. Rüzgarın etkisiyle kıyıya yanaşan Gökçeada 1 feribotu, filomuzdaki bir diğer gemimiz ve sahil güvenlik desteğiyle bulunduğu yerden alınacak ve tahliye çalışmaları gerçekleşecektir. 64 araç ve içerisinde 170 yolcu ile sefere başlayan gemimizdeki yolcularımızda ve mürettebatımızda herhangi bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Tüm yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, kamuoyuna saygıyla duyururuz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada da "Gökçeada Kuzu Limanı’nda bugün GÖKÇEADA-1 isimli feribot dümen arızası nedeniyle liman içerisinde karaya oturmuştur. Feribot içerisinde bulunan 170 yolcunun tamamı Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı TCSG-903 Botu tarafından karaya tahliye edilmiştir" denildi.

3 YIL ÖNCE DE KARAYA OTURDU

Gökçeada ilçesi Kuzu Limanı Taşocakları mevkisinde Nisan 2015’te de 'Gökçeada 1' feribotu 188 yolcusu ve 39 araçla karaya oturmuş, yolcular 14 saat sonra tahliye edilmişti.

AA-DHA