Gündem Hakan Atilla davasında karar açıklandı (Hakan Atilla kimdir?)

Hakan Atilla davasında karar açıklandı (Hakan Atilla kimdir?)

Paylaş
Hakan Atilla davasında karar açıklandı (Hakan Atilla kimdir?)

İran'a yönelik ambargoyu delmekle suçlanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla için jüri kararını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan da Amerika'da görülen Hakan Atilla davasıyla ilgili açıklama geldi

Hakan Atilla hakkındaki kararını açıklayan jüri, 5 suçtan suçlu bulduğu Atilla’yı "kara para aklama" suçlamasından suçsuz buldu.

KARA PARA AKLAMAK SUÇLAMASINDAN SUÇSUZ BULUNDU


Buna göre Atilla, kendisine atfedilen "ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek", "ABD’yi aldatma suçuna iştirak etmek", "ABD bankalarını dolandırmak", "ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek", "kara para aklama suçuna iştirak etmek"ten suçlu bulundu.

Atilla, "kara para aklamak" suçlamasından ise suçsuz bulundu.


KRİTİK TARİH 11 NİSAN


12 jüri üyesi tarafından her bir suçlamayla ilgili ayrı ayrı oy birliğiyle alınan kararın ardından Yargıç Richard Berman’ın 11 Nisan’da duruşma yaparak Atilla’nın alacağı cezaya karar vereceği bildirildi.

Davanın esastan görülmesi süreci 28 Kasım’da başlamıştı. Tanıkların dinlenmesinin ardındansa 12 kişiden oluşan jüri sanığın suçlu olup olmadığına karar verme için görüşmelere başlamıştı.


DIŞİŞLERİ'NDEN HAKAN ATİLLA AÇIKLAMASI


Dışişleri Bakanlığı'ndan Amerika'daki Reza Zarrab davasıyla ilgili flaş açıklama geldi. 6 suçlamanın 5'inden jüri tarafından suçlu bulunan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili yapılan açıklamada "Hakan Atilla'nın tutuklanması haksız ve talihsiz bir gelişmedir. ABD mahkemesi, daha önce örneğine rastlanmamış bir şekilde Türkiye’nin içişlerine müdahil edilmiştir" denildi.



MEHMET HAKAN ATİLLA KİMDİR?


1970 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Uluslararası Bankacılık 1970 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1995 yılında T. Halk Bankası A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı.

Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde Uzman olarak görev aldıktan sonra Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 22.06.2007-11.11.2011 tarihleri arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla, 11.11.2011 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.


Hakan Atilla davasında flaş gelişme! Reza Zarrab'tan sonra o da tanık kürsüsünde


Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla Amerika'da tutuklandı



Hakan Atilla'nın sorgu görüntüleri ortaya çıktı



Hakan Atilla davasında tanıklık yapan Hüseyin Korkmaz'ın anne-babasına yakalama kararı