Dünya Son dakika... Hamaney, Ahvaz saldırısıyla ilgili 3 ülkenin adını verdi

Son dakika... Hamaney, Ahvaz saldırısıyla ilgili 3 ülkenin adını verdi

Paylaş
Son dakika... Hamaney, Ahvaz saldırısıyla ilgili 3 ülkenin adını verdi

Ahvaz'da 25 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından ABD'yi suçlayan Tahran yönetimi, bu kez doğrudan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerini hedef aldı. Hamaney, saldırıyı yapanların Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından finanse edildiğini söyledi. Hamaney'e göre ABD de saldırganları destekledi

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz'da hafta sonu gerçekleşen kanlı saldırının ardından Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor.

Haberin Devamı

Tahran yönetimi, 12'si asker 25 kişinin öldüğü saldırının ardından en net açıklamasını dini lider Ali Hamaney aracılığıyla yaptı. Dini lider Hamaney, "Saldırıyı yapanlar, S.Arabistan ve BAE tarafından finanse edildi, ABD tarafından da desteklendi" dedi.

'ÖLÜMCÜL VE UNUTULMAZ BİR İNTİKAM ALACAĞIZ'

Ahvaz'daki askeri geçit törenini kana bulayan saldırganlar, bir parktan kürsüdeki subaylara ateş açmış ve peşinden alandakileri taradı. 12 üyesini kaybeden Devrim Muhafızları, peş peşe yaptığı açıklamalarla 'ölümcül ve unutulmaz' bir intikam alınacağını duyurmuş, İsrail ve ABD liderlerini doğrudan tehdit etmişti.

ABD'Yİ SUÇLAYAN İRAN'A İLK CEVAP GELDİ: AYNAYA BAKIN

İran'ın Ahvaz kentinde 25 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından Tahran yönetiminin doğrudan suçladığı ABD açıklama yaptı. CNN televizyonuna konuşan ABD'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Nikki Halley, İran lideri Hasan Ruhani'ye doğrudan yanıt verdi.

Haberin Devamı

Tahran yönetiminin dile getirdiği suçlamaları reddeden Halley, "Saldırının neden kaynaklandığını anlaması için kendine bakması lazım. İstediği kadar suçu bize atabilir. Yapması gerekense aynaya bakmak" dedi.