Ekonomi Son dakika: Hükümetten döviz açıklaması

Son dakika: Hükümetten döviz açıklaması

Paylaş
Son dakika: Hükümetten döviz açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dövizdeki hareketlilikle ilgili olarak, "Mali disiplinden ödün verilmeyecek. Sağlıksız fiyat oluşumları yaşanıyor. En doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağına güvenim tam" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dövizdeki hareketlilikle ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı. Zeybekci şunları yazdı:

Haberin Devamı

Reel ekonomi, büyüme, ihracat, istihdam ve kapasite kullanım oranları, ayrıca gelecek beklentilerine ilişkin öncü gösterge olarak yatırım teşvik başvuruları ve dünyanın en iddialı teşvik sistemine olan ilgi ile dünyada bu bakımdan ilklerde yer alan ülkemiz kur ve faiz oranlarında hak etmediği dalgalanmalar ve döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşamaktadır. İlgili kurumlarımız, reel sektörün başarısının, emeğinin ve alın terinin bu doğrultuda heba edilmemesi; döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahiptir. Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır. Hükümetimiz her zaman serbest piyasa ekonomisini esas almıştır ve bu anlayışla devam edecektir. Mali disiplinden ve enflasyonla mücadeleden ödün verilmeden, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedeflerimiz gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

BİR AÇIKLAMA DA BOZDAĞ'DAN

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da döviz kurlarındaki dalgalanmayı değerlendirdi. Bozdağ, şunları kaydetti:

"Dolarla oynayarak milletin cebine, millete zarar verecek sonuçlar ortaya koyarak, bu seçimin sonuçlarını değiştireceğini düşünenler varsa aldanıyorlar. Millet oyunu gördü, oyuncuyu da gördü. Millet kuklayı da gördü, kuklacıları da gördü. Onlara fırsat ve izin vermeyecektir. Allah'ın izniyle 24 Haziran yeni bir gün olacağı gibi yeni bir dönemin de başlangıcı olacaktır."