Gündem Son dakika: İstanbul için kar uyarıları devam ediyor! (Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul'a son dakika uyarısı)

Son dakika: İstanbul için kar uyarıları devam ediyor! (Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul'a son dakika uyarısı)

Paylaş
Son dakika: İstanbul için kar uyarıları devam ediyor! (Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul'a son dakika uyarısı)

Bugünden itibaren hızla düşmeye başlayacak olan hava sıcaklıkları, son dakika verilerine göre pazar günü birçok ilde kendini karla karışık yağmur olarak gösterecek. Sibirya üzerinden gelen soğuk hava yarından itibaren etkisini göstermeye başlayacak. Ancak İstanbul için asıl soğuk dalgası 22 Ocak'ta geliyor

Son dakika İstanbul'a Meteoroloji’den verilerine göre hava sıcaklıkları bugünden itibaren adım adım düşecek pazar günü başlayacak karla karışık yağmur, pazartesi günün ilk saatlerinde kara dönecek. Pazar günü görülecek kar yağışı il merkezinde yerde kar örtüsü bırakmayacak. Fakat asıl soğuk hava dalgası 20 Ocak’tan sonra kendisini göstermeye başlayacak ve uzun soluklu olacak.

ASIL KIŞ NE ZAMAN GELİYOR?


Kısa süreli olarak etkili olacak kar yağışı pazar ve pazartesi yurdun kuzey kesimlerinde kendini gösterecek, 2 gün sürecek yağışlı ve soğuk hava ardından birkaç günlük bir mola verecek ancak asıl kış 20 Ocak’ta geliyor. Uzun soluklu olarak yurdu etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgasıyla birlikte birçok il beyaz örtü altında kalacak.

AKOM'DAN İSTANBUL'A UYARI


AKOM'dan da İstanbul için uyarı geldi. AKOM'dan yapılan açıklamada, "Gün içinde yerel ve haffi şekilde görülecek yağışkarın akşam saatlerine doğru tekrardan kuvvetlenerek il genelinde sağanak şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı hava ile birlikte rüzgarında akşam saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden (poyraz) kuvvetlenmesi, cumartesi günü fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.


METEOROLOGLARIN İŞARET ETTİĞİ TARİH 19 OCAK!


Prof. Orhan Şen, Twitter'dan açıklama yaptı: “19-23 Ocak tarihlerinde Batı bölgelerimiz dahil olmak üzere önemli kış şartları hüküm süreceği görünüyor. Tabii yuzdesi düşük takip edeceğiz. Pazar günü ve Pazartesi günü Türkiyenin büyük bölümünde kar yağışı görülecek Marmara bölgesinin Edirne Kırklareli ve Doğusuda dahil. İstanbul'da bugün ÖS yağmur başlar Pazar akşamı Karla Karışık Yağmur ve KAR olur Pazartesi ÖS yağmur devam eder. Pazar günü gelecek soğuk ve kar çok kuvvetli değil. 20 Ocak da gelecek olan sistem daha kuvvetli 3-4 gün Marmara Karadeniz Başta olmak üzere Anadoluda kar bırakır. Sömestir tatili kar ile başlayacak görünüyor.”