Gündem Son dakika... İstanbul'da hava durumu (Şiddetli yağmur)

Son dakika... İstanbul'da hava durumu (Şiddetli yağmur)

Paylaş
Son dakika... İstanbul'da hava durumu (Şiddetli yağmur)

Son dakika hava durumu bilgisine göre; İstanbul'a gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış, sabahın ilk saatlerinde etkisini artırdı. İDO ve BUDO'dan sefer iptalleri geldi, ancak şu an İstanbul İDO'nun iç hat deniz otobüsü seferleri tekrar başlamış durumda. İstanbul'da yağmurun gün içinde yerini kara bırakması bekleniyor...

İstanbul'da gece başlayan yağış ve şiddetli lodos, sabahın ilk saatlerine etkisini arttırdı. İstanbul'un çeşitli semtlerinde yağışın şiddeti vatandaşları korkuttu.

Hava durumu tahminlerine göre; Marmara Bölgesi genelinde ve İstanbul'da yağmur yerine kısa süreli de olsa kara bırakacak.

DEV DALGALAR KIYIYA VURDU


Meteoroloji Genel Müdürlüğünün daha önceden uyardığı fırtına gece boyunca İstanbul’da etkili oldu. Fırtına nedeniyle İDO seferlerinde aksamalar yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm denizlerde fırtına beklendiğini bildirmişti. Rüzgarın etkisiyle dev dalgalar kıyılara vurdu.


BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ


Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. BUDO’nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre,
Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 11.00,
İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) 12.30,
Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 13.00,
İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas) 14.30 ile
Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya) 16.00

seferleri, hava muhalefeti nedeniyle programdan kaldırıldı. BUDO’nun 07.00-10.45 arasındaki bazı seferleri de aynı gerekçeyle iptal edilmişti.


Son dakika: Deniz seferleri iptal edildi


2009'DA NE OLMUŞTU?


2009'da sel felaketi 31 can almıştı. Marmara Bölgesi, 17 Ağustos depreminden beri ilk kez bu boyutta bir felaket yaşamıştı. Pameks Tekstil Fabrikası'na servisle gelen 7 kadın çalışan bir anda sele kapılmıştı. İkitelli TIR parkında uyuyan 6 şoför uykularında can vermişti. İkitelli ve Halkalı'da 8 ceset bulunmuştu. Çatalca ve Silivri'de 3 kişi hayatını kaybetmişti. Yağış, Trakya'yı da esir almış ve 7 cana mal olmuştu. Felaket iki günde 31 can almıştı.