Gündem Son dakika! Kabine toplantısı sonrası İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu

Son dakika! Kabine toplantısı sonrası İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu

Paylaş
Son dakika! Kabine toplantısı sonrası İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kabine toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi. İbrahim Kalın, Avrupa'nın Trump'ın tavrından rahatsız olduğunu ve Türkiye'den yana tavır aldıklarını açıkladı.

İşte İbrahim Kalın'ın açıklamasından satır başları:

Haberin Devamı

Terör örgütüne katılım son 30 yılın en düşük rakamı söz konusu. Sınır güvenliği ile ilgili tedbirler de ayrıca alınıyor. PKK, DEAŞ ve FETÖ'ye karşı savaşan tek NATO üyesi ülke Türkiye. Dün Sincar'da bölücü terör örgütüne mensup üst düzey bir örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Sincar'ın terörden arındırılması konusunda adımlarımız devam edecek. Bu tür operasyonlar devam edecek. Bildiğiniz gibi dün Katar'ın yaptığı ziyaretin ardından olumlu gelişmeler yaşandı. Avrupa'nın 2 öenmli lideri Merkel ve Macron'da ülkemizdeki olumlu ekonomik gelişmelerden memnun. Yaptırımlara maruz kalan ve Avrupa'nın birçok ülkesi Türkiye'nin yanında olduğun deklare ediliyor.

"BU KRİZİ FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ"

Berak Albayrak'ın aldığı önlemler meyvelerini veriyor. Bugün de 4000 yakın yabancı yatırımcıyla sayın bakanımız bir arada. Türkiye bu krizi bertaraf edecektir. TL spekülasyonları da bertaraf edildi. Kimseyle ekonomil savaş peşinde değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımız da kabine toplantısın açılışında ifade ettiği gibi Türkiye bu süreçten güçlü çıkacaktır. Bu krizi kesinlikle bir fırsata çevireceğiz.

Haberin Devamı

"DOST KATAR"

Katar'la ilgili yatırım detayları ortaya çıkınca kamuoyuyla paylaşılacaktır. Farklı alanlarda paketler söz konusu. Çalışmalar devam edecek. Katar Emiri'ne desteğinden dolayı da teşekkür ederiz. Katar halkı Türkiye'nin çok net bir şekilde yanından. Ellerindeki dövizleri Türk paralarına çevirmeleri ve tatillerini ülkemizde yapmaları memnun edici bir dostluk tavrı.

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Türk lirası üzerinden yürüyen algı operasyonları kanalları kapatıldı. Bu süreç bayramda da devam edecektir.

Türkiye olarak, Irak makamlarının da açıkça ifade ettiği gibi bölgemize bir saldırı olduğu durumunda havadan ve karadan operasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz.

Türkiye'nin taleplerine kulak kapayan Amerika, çelik ve aleminyuma getirdiği yaptırımlar uluslararası normlaram da aykırıdır. Bu ABD çevrelerince de yüksek sesle dile getiriliyor.

AVRUPA TRUMP'IN TAVRINDAN RAHATSIZ

Macron ve Merkel görüşmeleri son derece olumlu geçti. Hazine ve Maliye Bakanımız, Alman mevkidaşıyla bir araya geldi bugün. Aynı görüşme Fransız mevkidaşla görüşecek. Bu tavır olumludur. Türkiye'nin ekonomisinin zayflaması Avrupa'nın faydasına değil. Bu noktada yanımızda olmaları ve iyi niyet göstermeleri mutluluk vericidir. Trump yönetiminin aldığı tavırlar Avrupa'da da karşılık görmüyor. Görüşmelerde bunlar da dile getirildi.

Haberin Devamı

"SAKİNLİK ÜLKEMİZDE SÖZ KONUSUDUR"

Toplantının yapılması herhangi bir sıradışılık üzerine değildir. Sakinlik ülkemizde söz konusudur. Alınan tedbirler netice veriyor. Yeni bir dalga geliyor gibi algı yaratmak doğru değildir. Normal seyri içerisinde özgün ve rasyonel adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.