Gündem Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü

Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü

Paylaş
Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü

Kartal'da çöken binada arama kurtarma çalışmaları gece de devam etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya gece yaptığı açıklamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini 12 kişinin de yaralandığını açıkladı

Kartal'da çöken binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 2 kişinin öldüğü 7 kişinin yaralı çıkarıldığı binadan yaklaşık 9 saat sonra iki kişi daha yaralı olarak çıkarıldı. Yaralı iki kişi hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

BAKANLAR İNCELEMEDE BULUNDU

TBMM Başkanı ve İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Bakan Süleyman Soylu ve Bakan Murat Kurum İstanbul Kartal'da binanın çöktüğü olay yerinde incelemelerde bulundu.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya gece yaptığı açıklamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini 12 kişinin de yaralandığını açıkladı.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Çöken binanın yandaki 10 katlı binanın çökme ihtimaline karşı kurtarma çalışmalarına ara verildi.

YAYIN YASAĞI KARARI

İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Kartal'da binanın çökmesiyle ilgili yayın yasağı kararı verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturması yürütülen Kartal'da 8 katlı binanın çökmesi olayı ile ilgili olarak yayın yasağı kararı verildi.

Haberin Devamı

AA- DHA

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: BİNANIN 3 KATI KAÇAK YAPILDI

Olay yerine giden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama:

"Mahallelinin arama kurtarma çalışmalarına zorluk çıkarmayarak yardımcı olmalarını istiyoruz. Burayı aydınlatarak arama kurtarma çalışamlarına devam edeceğiz. Enkaz altında kalanlara sağ olarak ulaşmayı umuyoruz. Beş katı ruhsatlı üç katının kaçak yapıldığı öğrenildi. Atölyenin işletme ruhtasının da olmadığı öğrenildi. Odaklandığımız bir konu var o da can. Enkaz altında tam olarak kaç kişinin olduğunu net bir şekilde bilmiyoruz."

Bu arada, ekiplerin çalışmaları sırasında, çatının bir bölümünde yeniden çökme yaşandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kartal'da çöken 8 katlı bina ile ilgili soruşturma başlattı. Açıklamada, "Adli Yargı sınırlarında olan Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerinde bulunan 8 katlı binanın çöktüğünün öğrenilmesi üzerine; derhal soruşturma başlatılarak, Başsavcılığımızca bir Cumhuriyet Başsavcı vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilerek olay yerine intikal etmiş olup, olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar titizlikle yürütülmektedir." denildi.

Çevre binalarda yaşayanların verdiği bilgilere göre, çökmeden 2 saat önce binada bir çatırtı duyulduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan binanın 1992 yılında inşa edildiği öğrenildi.

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanarak açıklama yapan Mahalle Muhtarı Zeki Dağ, şunları söyledi:

"Çöken bina 8 katlı, altında atölye vardı. O sırada çalışan yokmuş. raporu falan yoktu. Riskli bir çalışma yürütülüyor. Üstüne çıkıyoruz, altı çökebiliyor. Hummalı bir çalışma. Yakınlarının söylediklerine bakarsak içeride 15 civarında kişi var. Enkaz altında 5 araç var. Binada 14 daire vardı. Son kayıtlara göre 27 kişi vardı ama değişiklikler olmuştu. Onun bilgisi gelecek."

BİNA RİSKLİ KATEGORİDE DEĞİL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kaynaklarına göre çöken binanın riskli kategoride olmadığı kaydedildi. Binanın bulunduğu alanın da kentsel dönüşüm alanı olmadığı bildirildi.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta meydana gelen bina çökmesine İBB itfaiyesi (Kartal, Maltepe, Pendik, Kayışdağı, Kadıköy, Yakacık, Bakkalköy, Sultanbeyli, Şişli) 26 araç, 86 personelle müdahale etmektedir." denildi.

Haberin Devamı

Binanın çökmeden önceki hali...