Gündem Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim ile ilgili ilk açıklama

Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim ile ilgili ilk açıklama

Paylaş
Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim ile ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim 24 Haziran 2018'de yapılacak sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "2018 demokrasi yılı olacak" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin '26 Ağustos'ta erken seçim yapalım' çağrısı sonrası Erdoğan ile Bahçeli Külliye'de görüştü.

"HAZIRIZ, KAZANACAĞIZ"


Görüşme sonrası Erdoğan açıklama yaparak, seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılacağını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın erken seçim tarihini açıklaması üzerine yaptığı açıklamada, "2018 demokrasi yılı olacak. Hazırız, kazanacağız." dedi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ise, Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran 2018'de yapılacağını açıklaması üzerine yaptığı açıklamada, "Kavganın bile mertçe olanı makbuldür. OHAL derhal kaldırılmalı" dedi.

Bülent Tezcan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"O gün üniversite sınavı var. Erdoğan ne der, AK Parti ne der umrumuzda değil. Biz seçimden kaçmayız. Düm hodri medyedan dedik. Bugün de hodri meydan dedik. Bu hükümet yönetme özürlüdür. Türkiye'nin bütün sorunlarının sebebi tek adam idaresidir. Erdoğan "hastalıklar devam ediyor, bundan kurtulmamız lazım" diyor. Anayasa değiştrildiğinden beri tek adam rejimi geçerlidir. Onun için milleti aldatmayın. Yönetemiyorsunuz. Ekonomiyi düzeltemiyorsunuz. Dış politikada başarsızsınız.


"24 HAZİRAN'DA BÜTÜN SORUNLARDAN KURTULACAĞIZ"


Türkiye'de hukuku ortadan kaldıran sizsiniz, fazia sorunun sebebi sizsiniz, doların ateşini düşüremeyen sizsiniz. Yönetemiyorsunuz. Başarısızlıklarınız size seçimi gelip dayattı. Bu günleriniz iyi günlerinizdir. 24 Haziran'da bu iktidardan kurtulacağız. Siz gideceksiniz ve bu ülkenin huzurunu tesis edecek bir iktidar gelecek.

"OHAL DERHAL KALDIRILMALI"


Bugün OHAL görüşüldü. Kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Bu milleti OHAL şartları altında bir seçime sokmaya hakkınız yok! Derhal OHAL kaldırılmalıdır. Türkiye'nin itibarini mahvedersiniz. Giderken bile bu ülkeye zarar verirsiniz. Onun için OHAL derhal kaldırılmalı!