Dünya Son dakika... Kremlin ve Rus Dışişleri'nden flaş Afrin açıklaması

Son dakika... Kremlin ve Rus Dışişleri'nden flaş Afrin açıklaması

Paylaş
Son dakika... Kremlin ve Rus Dışişleri'nden flaş Afrin açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin yürüttüğü Afrin operasyonu konusunda Türkiye ve Suriye ile temas halinde olduklarını söyledi. Rus sözcü, ABD'nin Suriye'de provokasyon yaptığını söyledi. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, "ABD ya durumu anlamıyor, ya da provokasyon yapıyor" dedi

Rusya’dan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü ’Zeytin Dalı Harekatı’ ile ilgili açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya’nın Afrin’deki operasyonu yakından takip ettiğini, Kremlin’in Türkiye ve Suriye ile iletişim halinde olduğunu belirtti.

Peskov, "Operasyonu en dikkatli şekilde izliyoruz, Rus temsilcileri, diğer konular da dahil olmak üzere Suriyeli ve Türk liderlerle temas halinde. Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruma ilkesinin temel olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Afrin bölgesindeki operasyonunun insani yönlerini de yakından takip ediyoruz" diye konuştu


LAVROV: ABD YA ANLAMIYOR, YA DA...


Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, "ABD ya Suriye'deki farklı dinamikleri anlamıyor, ya da kasıtlı olarak provokasyon yapıyor" ifadesini kullandı.

Moskova yönetimi daha önceki açıklamalarında, ABD'nin Suriye'de attığı tek taraflı adımların Türkiye'yi kızdırdığı yorumunda bulunulmuştu.


RUS SAVUNMA BAKANLIĞI DA 'PROVOKASYON' DEDİ


Rusya Savunma Bakanlığı'ndan da Türkiye'nin Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Afrin’deki krizin ortaya çıkmasına ABD’nin o topraklarda yürüttüğü provokasyonların neden olduğunu bildirdi.

Türkiye’nin YPG’ye karşı askeri operasyona başladığı Suriye’nin kuzeybatısındaki krizin derinleşmesinin başlıca nedeninin Amerika Birleşik Devletler tarafından kışkırtılmış provokasyonlar olduğu kaydedilen açıklamada, "Birleşik Devletler’in Kürtlerin çoğunluk teşkil ettiği bölgelerde ayrılması (özgürlük) konusundaki kışkırtıcı adımları, Suriye’nin bu arazideki krize götüren başlıca etkenlerden biridir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Washington tarafından Suriye sınırında "sınır güvenliği kuvvetleri" kurulması, silahlı gruplara destek verilmesi ve Suriye devletinin çöküşüne yönelik diğer adımların Ankara’nın sert tepkisine yol açtığı da belirtildi.


AYRINTILAR GELİYOR...

Haberin Devamı