Dünya Manchester Arena'da patlama: 22 ölü, 50'den fazla yaralı

Manchester Arena'da patlama: 22 ölü, 50'den fazla yaralı

Paylaş
Manchester Arena'da patlama: 22 ölü, 50'den fazla yaralı

İngiltere'deki 21 bin kişi kapasiteli konser alanı Manchester Arena'da ABD'li şarkıcı Ariana Grande'in konserinin bitiminde patlama oldu. İngiliz polisi, patlamada ölenlerin sayısının 22'ye ulaştığını açıkladı

DAKİKA DAKİKA MANCHESTER'DAKİ PATLAMANIN DETAYLARI

14.20 AP, İngiliz polisinin Manchester saldırısıyla bağlantısı olduğu düşünülen bir kişiyi tutukladığı bilgisini geçti.

13.00 İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesini kana bulayan saldırının ardından açıklamalarda bulundu. May, olayın 'terör saldırısı' olduğunun kesinleştiğini belirtirken, teröristin yalnız mı yoksa bir grupla mı hareket ettiğinin henüz netlik kazanmadığını ifade etti. May, “İngiltere polisi, Manchester’daki saldırının failinin kimliğini bildiğine inanıyor” dedi.

11.40 İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: İngiltere'deki saldırıyı ben de şiddetle kınıyorum. İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terörle mücadelede diğer ülkeler gibi İngiltere’nin de yanında olduğumuzu söylemek isterim.

11.00 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Manchester'da yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.

10.32: Dışişleri Bakanlığı: Birleşik Krallığın Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz.

10.31: Söz konusu şüpheli paketin inceleyen Londra polisi daha sonra yaptığı açıklamada paketin tehlike arz etmediğini açıkladı.

09.47: Reuters haber ajansı, Londra'da 'Victoria otobüs terminalinin bomba tehlkesi nedeniyle tahliye edildiğini duyurdu. İngiliz polisi, otobüs terminalinde şüpheli bir paketin inceleme altına alındığını duyurdu. Victoria Otobüs Terminali'nin etrafındaki yolların trafiğe kapatıldığı duyuruldu.

09.00 Açıklama yapan İngiltere polisi ölü sayısının 22'ye çıktığını bildirdi. Saldırının sırt çantalı bir erkek tarafından gerçekleştiği açıklanırken, patlayıcıyı taşıyan teröristin saldırı sırasında öldüğü duyuruldu. İngiliz Daily Mail gazetesi, patlayıcının çiviyle güçlendirildiğini iddia etti.

07:32 Tanıkların ifadesi doğrultusunda teröristlerin konser salonu çıkışı yakınlarında bir "çivi bombası" patlatmış olabileceği iddia edildi.

BAŞBAKAN MAY VE CORBYN'DEN AÇIKLAMA

04:50 Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu vurgulayan Başbakan May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz." bilgisini paylaştı.

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de olayla ilgili "korkunç" nitelemesinde bulunarak, "Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve acil durum ekipleriyle birlikte." ifadesini aktardı.




İnsanlar patlama sonrası konser alanından çığlık çığlığa kaçıyor.


Ariana Grande kimdir?


1993 doğumlu ABD'li şarkıcı ve oyuncu Arina Grande, sahne hayatına 15 yaşında Broadway'de başlamıştır. Nickelodeon'un sitcom dizisi Victorious'ta canlandırdığı Cat Valentine karakteriyle ve yaptığı şarkılarla tanınmaktadır. Amerika'nın bağımsızlık marşını söylediği bir spor müsabakasında olumlu tepkiler almış ve müziğe yönelmiştir. Pop ve R&B tarzında müzik yapmaktadır. Üç Amerikan Müzik ödülü, iki MTV Avrupa Müzik ödülü ve bir MTV Video Müzik ödülü kazanmıştır İki kez Grammy'de aday gösterilmiştir.







Haberin Devamı