Dünya Meksika'da gece kulüplerine saldırı: En az 4 ölü, 12 yaralı

Meksika'da gece kulüplerine saldırı: En az 4 ölü, 12 yaralı

Paylaş
Meksika'da gece kulüplerine saldırı: En az 4 ölü, 12 yaralı

Meksika'nın tatil bölgelerinden Playa del Carmen kasabasında düzenlenen elektronik müzik festivalinin kapanış gecesinde, iki gece kulübüne ateş açılması sonucu en az 4 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Saldırıların, bölgede faaliyet gösteren uyuşturucu çeteleri arasındaki hesaplaşmayla ilgili olabileceği öne sürülürken, terör saldırısı olabileceğini söyleyenler de var

POSTA.COM.TR


Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübünde 39 kişinin öldüğü, 65 kişinin de yaralandığı terör saldırısının ardından, şimdi de Meksika'da tıklım tıklım dolu iki gece kulübüne silahlı saldırı düzenlendi.


BİR PENCEREDEN İÇERİ ATEŞ ETMİŞ


Ülkenin tatil beldelerinden olan Playa del Carmen kasabasında devam eden elektronik dans müziği festivalinde, gece yarısından sonra Blue Parrot adlı gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda en az 4 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Blue Parrot gece kulübündeki saldırıya ilişkin açıklama yapan BPM organizatörleri, ölenlerden 3'ünün organizasyona bağlı çalışan özel güvenlik görevlileri olduğunu belirtirken, ölü sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Saldırganın, açık bulduğu bir pencereden içeri ateş ettiği ifade ediliyor.



İKİNCİ SALDIRI 'THE JUNGLE' GECE KÜLÜBÜNE...


Dünya çapından DJ'lerin katıldığı BPM Festivali'nin mekanlarından biri olan ve festivalin kapanış partisinin yapıldığı The Jungle adlı gece kulübüne de yerel saatle 02.00 sularında saldırı düzenlendiği belirtildi, ancak burada ölü ya da yaralı olup olmadığı açıklanmadı.



MASA VE KOLTUKLARIN ALTINA GİZLENDİLER


Çok sayıda yabancı turistin de bulunduğu Blue Parrot gece kulübünde patlayan silahların ardından, içerideki müşteriler tarafından çekilmiş fotoğraf ve videolarda, insanların masa ve koltukların altına yatarak kurşunlardan korunmaya çalıştığı görülüyor.


KORUMALAR SİLAH SESLERİNİ ÖNCE HAVAİ FİŞEK SANMIŞ


Blue Parrot gece kulübündeki korumaların, patlayan silah seslerini ilk önce havai fişek sesi sandığı ve müşterilere dönüp "Sorun yok" dedikleri, ancak daha sonra silahlı saldırgan göründüğünde herkesin panik içinde kaçmaya başladığı belirtiliyor.

'EVLERİNİZDEN, OTELLERİNİZDEN ÇIKMAYIN'


Festival yetkilileri ve DJ'ler, turistlere ve bölgede bulunanlara, "Evlerinizden, otellerinizden çıkmayın" çağrısı yaptı.

MAFYA HESAPLAŞMASI MI, TERÖR SALDIRISI MI?


Saldırıların nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmış değil; terör saldırısı mı yoksa başka amaçlı bir saldırı olup olmadığı bilinmiyor.

Yerel basın, saldırının, bölgede faaliyet gösteren uyuşturucu mafyası arasındaki hesaplaşmayla bağlantılı olabileceğini öne sürerken, bunun bir terör saldırısı olabileceği yorumları da yapılıyor.


THE SUN: ORGANİZATÖRLER HEDEF ALINDI


İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre ise, toplam 5 kişi tarafından düzenlendiği tahmin edilen saldırılarda, festivalin organizatörlerinin hedef alındığı öne sürüldü.



MEKSİKA'NIN EN POPÜLER ETKİNLİKLERİNDEN


6-15 Ocak tarihleri arasında düzenlenen festival, Meksika'nın en popüler etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Festivalde bu sene 365 sanatçı sahne almış, katılımcı sayısı 80 bine kadar ulaşmıştı.

Polis saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.


Haberin Devamı