Dünya Son dakika: Mısır'da teröristler 305 kişiyi öldürdü, Mısır ordusundan flaş açıklama geldi!

Son dakika: Mısır'da teröristler 305 kişiyi öldürdü, Mısır ordusundan flaş açıklama geldi!

Paylaş
Son dakika: Mısır'da teröristler 305 kişiyi öldürdü, Mısır ordusundan flaş açıklama geldi!

DEAŞ’lı teröristler Mısır’da cuma namazı sırasında camiye saldırdı. Arazi araçlarıyla gelip otomatik silahlarla kurşun yağdıran teröristler 305 kişiyi öldürdü. Mısır ordusu, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden bazılarının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Öte yandan Mısırlı yetkililer saldırıyı ciplerle gelen ve DEAŞ bayrağı taşıyan 25-30 kişilik bir grubun yaptığını açıkladı.

ÖNCE BOMBA ATTILAR


Mısır’ın Gazze ve İsrail sınırına açılan Ariş kentinde, aşırı dinci terör örgütü DEAŞ’a bağlı gruplar dün Sufilerin gittiği Ravda Camisi’ne saldırdı. Görgü tanıkları 2 patlama sesi duyduklarını ardından 4 arazi aracıyla hızla gelen yüzleri maskeli teröristlerin ağır silahlarla insanları taradığını dile getirdi. Yollara pusu kuran aşırı dinci teröristlerin yaralıları taşıyan ambulanslara da saldırdığı ve içindekileri katlettiği öğrenildi.

Öte yandan Mısırlı yetkililer saldırıyı ciplerle gelen ve DEAŞ bayrağı taşıyan 25-30 kişilik bir grubun yaptığını açıkladı.


DEAŞ’A BAĞLILAR


Teröristlere ne olduğu açıklanmazken en az 305 kişinin öldüğü, 109 kişinin yaralandığı belirtildi. 2013’te, Türkiye’nin de desteklediği Müslüman Kardeşler üyesi eski Cumhurbaşkanı Mursi’nin devrilmesinin ardından Sina yarımadasında aşırı dinci gruplar ayaklanmış, DEAŞ’a bağlılıklarını açıklamışlardı. Teröristler; Hıristiyanlara ve din dışı ilan ettikleri Müslüman gruplara çok sayıda saldırı düzenlemişti.


"KARŞILIĞI SERT OLACAK"


Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, aşırı dinci teröristlere karşı güvenlik güçlerine destek verenlerin gittiği camiye yapılan saldırı sonrası acil güvenlik toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Sisi, çok sert karşılık verileceğini söyledi. 3 günlük yas ilan edildi.


MISIR ORDUSU: TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Mısır ordusu, Ariş kentindeki Ravda Camisi'ne yönelik bombalı ve silahlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden bazılarının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ordu Sözcüsü Albay Tamir er-Rufai, yaptığı yazılı açıklamada hava kuvvetlerinin teröristleri takip ettiğini, Ariş'in El-Hades bölgesinde yerlerini tespit ettikten sonra saldırganların içinde bulunduğu bazı araçları imha ettiğini belirtti.

Rufai, hava saldırısında araçlardaki teröristlerin etkisiz hale getirildiğini ifade ederken, sayıya ilişkin bilgi vermedi.

Ordu Sözcüsü ayrıca bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde silah ve cephanelik bulunan bazı terör hücrelerinin de hedef alındığını kaydetti.

Haberin Devamı