Gündem Son dakika! Niğde İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Niğde Adliyesi'nin bodrum katında yangın

Son dakika! Niğde İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Niğde Adliyesi'nin bodrum katında yangın

Paylaş
Son dakika! Niğde İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Niğde Adliyesi'nin bodrum katında yangın

Niğde'de İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Niğde Adliyesi'nin bodrum katında yangın çıktı. Niğde Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Oy pusulalarının bulunduğu torbalar, seçim görevlileri nezaretinde binadan çıkartıldı

Niğde Adliyesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Adliyenin oy pusulalarının teslim işlemlerinin yapıldığı yerin alt katındaki bodrum katta bulunan nezarethanede henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

Haberin Devamı

Yangın, itfaiye ekiplenin yoğun müdahalesiyle, 1 saatte kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangın nedeniyle dumandan etkilenen seçim görevlileri, pencerelerin demir parmaklıkları kesilerek tahliye edildi. Seçim işlemlerinin yapıldığı yerin kapısı kilitlendi.

OY PUSULULARI DIŞARI ÇIKARILDI

Daha sonra, oy pusulalarının bulunduğu torbalar, seçim görevlileri nezaretinde binadan çıkartıldı. İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

VALİ İNCELEME YAPTI

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek de adliye binasına gelerek incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz Şimşek daha sonra yaptığı yazılı açıklamada, yangına kısa sürede müdahale edildiğini belirtti. Yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"İlimiz seçim kurulunun, aynı bina içerisinde yürüttüğü seçim çalışmaları, personel ve oy torbaları ile birlikte tahliye edilerek Niğde Adliyesi ek binasına nakledilmiştir. Çıkan yangının, seçim evraklarına ve oy torbalarına herhangi bir etkisi olmamıştır. Adliye binası ve çevresinde bulunan tüm kameralara el konularak konu hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

Öte yandan oyların adliye ek binasındaki 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda sisteme girilmeye başlandığı öğrenildi.

'HERHANGİ BİR KAYBIMIZ BULUNMAMAKTADIR'

Niğde Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Niğde Adliye Sarayının arka bahçesinde yangın çıkmıştır. Çıkan yangında personelimizde ve seçim malzemelerinde herhangi bir kaybımız bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada, itfaiye ve AFAD ekiplerinin duman tahliyesini yaptığı belirtilirken, Niğde 1. Ağır ceza Ceza Mahkemesi duruşma salonunda sürdürülen seçim işlemlerinin 2. Ağır Ceza Mahkemesine duruşma salonuna geçilerek sürdürüldüğü aktarıldı