Gündem Son dakika: Ömer Halisdemir davasında ara karar verildi

Son dakika: Ömer Halisdemir davasında ara karar verildi

Paylaş
Son dakika: Ömer Halisdemir davasında ara karar verildi

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda sırtından vurularak şehit edilen Ömer Halisdemir davasında ara karar açıklandı

Darbe girişimi sırasında Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine yönelik 18 sanığın yargılandığı davada mahkeme, ara kararını açıkladı. Sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı 16 Mayıs’a erteledi. Mahkeme, ayrıca 14 Nisan günü de olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 gündür görülen davada tanık ifadeleri tamamlandı. Tanık ifadelerinin ardından beyanlara geçildi. Tutuklu sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek, tahliyelerini talep etti.

SANIKLA MAHKEME BAŞKANI ARASINDA GÜLDÜREN DİYALOG


Tutuklu sanıkların tahliye talepleri sırada Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, "Tüm sanıklar tahliyelerini talep ediyor sanırım" dedi. Bu sırada sanıklardan Mehmet Bilge, "Ben tahliye talebinde bulunmuyorum ve arkadaşlarımın beyanlarına katılmıyorum. Cezaevinde iyiyim" diye karşılık verdi. Mahkeme başkanı da tutanaklara geçilmesi için Bilge’nin ifadesini "Ben tahliye talebinde bulunmuyorum. Cezaevinde gayet rahattım" diye yazdırdı. Bu diyalog salonda gülüşmelere neden oldu; ancak daha sonra söz alan Bilge’nin avukatı, "Müvekkilim burada bulunmayı kendine yediremiyor. Bu nedenle psikolojisi çok düzgün değil. Tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Sanık avukatları, ayrıca mahkemede okunan Zekai Aksakallı’nın ifadelerine yönelik soruları olacağını dile getirerek, mahkeme huzurunda ifade vermesini talep etti.


MAHKEME ARA KARARINI VERDİ


Savunmaların ardından duruşma savcısı, mütalaasını verdi. Duruşmaya karar için ara veren mahkeme, aranın ardından kararlarını açıkladı. Mahkeme; tutuklu sanıkların suçun vasfı ve mahiyeti, tüm delillerin toplanmamış olma durumu nedeniyle tahliye istemlerinin reddine, tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 16 Mayıs gününe erteledi. Mahkeme heyeti, ayrıca yargılama konusu olayın belirlenmesi amacıyla 14 Nisan’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda tanıkların olay yerinde hazır edilmesiyle keşif yapılmasına, katılma isteminde bulunan Enes Şahin, Elif Serin ve Başbakanlık vekillerinin katılma talebinin kabul edilmesine hükmetti.