Dünya Son dakika... Özgür Suriye Ordusu Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Afrin'e doğru ilerliyor

Son dakika... Özgür Suriye Ordusu Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Afrin'e doğru ilerliyor

Paylaş
Son dakika... Özgür Suriye Ordusu Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Afrin'e doğru ilerliyor

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, 20 otobüsle Öncüpınar Sınır Kapısı'nı kullanıp Suriye'ye doğru gidiyor. Sosyal medyada ise, sahadaki ÖSO üyelerinin Azez'den Afrin'e doğru ilerlediği görülüyor. YPG'li teröristler ise gece boyunca hem Türkiye tarafından hem de Azez'den top atışlarına hedef olduklarını duyurdu. Açıklamaya göre, ağır bombardımanda en az 70 top Afrin çevresine düştü

Türkiye'nin Afrin operasyonunda geri sayım sürerken, sınır hattında hareketlilik var.

Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, 20 otobüsle sınırı geçti. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçen otobüslerin Azez'e gittiği bildiriliyor.



Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise, sahadaki ÖSO güçlerinin konvoy halinde Azez'den Afrin'e doğru ilerlediği görülüyor.



Hareketliliğin yaşandığı Azez'e dün gece de farklı bölgelerden ÖSO güçleri takviye olarak geldi.ÖSO'cular kente 14 kilometre uzaklıktaki Afrin sınırında ağır silahların konuşlandırıldığı siperlerde eli tetikte nöbet tutuyor.



Azez ve Türkiye'nin güvenliği için Afrin'deki PYD tehdidinin ortadan kaldırılmasının şart olduğunu ifade eden ÖSO güçleri bunun için Türkiye'nin düzenleyeceği harekata katılarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti.



Ağır silahlarla sınır hattına konuşlanan ÖSO güçleri, Afrin yönünden YPG'lilerin yaptığı saldırı ve taciz ateşlerine karşılık veriyor.


ÖSO güçleri aynı zamanda Afrin karayolunda da PYD'li teröristlerin olası bomba yüklü araçlarla yapabileceği saldırıları önlemek için kontrol noktaları oluşturdu.

Haberin Devamı