Gündem Son Dakika...Saadet Partisi ile CHP görüştü! Görüşme sonrası ilk açıklama

Son Dakika...Saadet Partisi ile CHP görüştü! Görüşme sonrası ilk açıklama

Paylaş
Son Dakika...Saadet Partisi ile CHP görüştü! Görüşme sonrası ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Görüşme sonrası iki lider açıklama yaptı.

Seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılacağının açıklamasının ardından muhalefet kanadının da ittifak arayışları sürüyor. İttifak çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu bir araya geldi.

Görüşme sonrası iki lider basın mensuplarının karşısına geçti.



Karamollaoğlu'nun açıklamaları...

Bu görüşmelerimiz bir takım şeylerin bu hafta içerisinde çıkmasına vesile olacak. Baskın seçimden ifade ettiğim iki ayağımızı bir pabuca soktular. Bu fırsatı vermeden bir panik havasında iktidar seçime gitme kararı aldı. Kurumları da zorluyorlar. Sayın Genel Başkanı ve arkadaşları tebrik ettim. Çünkü bir potansiyeli olan İYİ Parti seçime girmeme riskiyle karşı karşıya kalacaktı. Yaptıkları büyük bir jest. Bunu da herkes yapamaz. Oy verecek vatandaş oy verme hakkını kullanacak. Temelde kendi partilerimizin menfaatlerinden çok ülkemizin geleceğiyle ilgili konularda bir dirsek temasında olmamız gerekliliğini gördük. Çalışmalarımız inşallah bu hafta içi neticelenecek.

Kılıçdaroğlu'un açıklamaları..

25 Haziran'a gülen bir Türkiye ile uyanacağız. Sayın genel başkanla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İYİ Parti’ye verdiğimiz destek, elbetteki bir demokrasiyi savunuyoruz. Gücü elinde bulunduran bir siyasi iktidarın bir partiyi seçime sokmamak için devletin kurumlarını kullanması bizim hazmedeceğimiz bir şey değildir. Önümüzdeki seçimler bir partinin, iki partinin sorunu değildir. Sorun Türkiye sorunudur. Biz demokrasiyi savunuyoruz. Bu bağlamda Saadet Partisi'nin demokrasiya bağlılığı bizim açımızdan da son derece değerli.


ABDULLAH GÜL SORUSU


Öte yandan gazeteciler 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını sorunca, SP lideri Karamollaoğlu, "Bütün sorularınıza cevap bu hafta verilecek" dedi.


GÖRÜŞME CHP GENEL MERKEZİ'NDE


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezinde görüştü.



Görüşmede Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Haluk Koç, Lale Karabıyık, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da hazır bulundu.

Karamollaoğlu görüşmeye Genel Başkan Yardımcıları Atik Ağda, Birol Aydın ve Lütfü Yalman ile geldi.

Kılıçdaroğlu ile yapılan olan görüşmede 24 Haziran 2018'de yapılacak seçim, cumhurbaşkanı adayı ve ittifak konularının konuşulduğu belirtiliyor.