Dünya Son dakika... Saakaşvili, gözaltı anının görüntülerini paylaştı

Son dakika... Saakaşvili, gözaltı anının görüntülerini paylaştı

Paylaş
Son dakika... Saakaşvili, gözaltı anının görüntülerini paylaştı

Son dakika haberleri... Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Polonya’ya gönderilmişti. Ukrayna Devlet Sınır Hizmetleri Sözcüsü Oleg Slobodyan, Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Polonya’ya gönderildiğini bildirmişti. Saakaşvili'nin sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındığı sırada darbedildiği öğrenildi

Vatandaşlığından çıkarıldığı Ukrayna'ya yasadışı yollardan giren ve dün sınır dışı edilen Gürcistan'ın eski cumhurbaşkanı ve Odessa'nın eski valilisi Mihail Saakaşvili, Facebook hesabından yayınladığı görüntülerle gözaltına alınırken darbedildiğini açıkladı.


SAAKAŞVİLİ'Yİ SAÇLARINDAN TUTARAK GÖTÜRDÜLER


Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunduğu restorana gelen güvenlik güçleri tarafından karga tulumba çıkarılarak bir otomobil ile havalimanına götürülen Saakaşvili, restorandan çıkarılma anında saçlarından tutulduğu, gözleri ve ağzının yol boyunca bağlı olduğu, yüzüne vurulduğunu ateş açmakla tehdit edildiğini ifade etti.



SAAKAŞVİLİ UKRAYNA'DAN SINIR DIŞI EDİLDİ


SAAKAŞVİLİ POLONYA'YA GÖNDERİLDİ


Varşova, Saakaşvili’nin Polonya’ya geldiğini doğruladı. Polonya’da bir kanala konuşan Saakaşvili ise Ukrayna’ya ‘yasal yollarla’ yeniden dönmek istediğini söyledi.



Haberin Devamı