Gündem Son dakika! Şırnak'ta hain saldırı: 3 asker şehit, 1 asker yaralı

Son dakika! Şırnak'ta hain saldırı: 3 asker şehit, 1 asker yaralı

Paylaş
Son dakika! Şırnak'ta hain saldırı: 3 asker şehit, 1 asker yaralı

Şırnak Bestler-Dereler Kuyutepe üs bölgesine saldırıda; 3 askerin şehit olduğu, 1 askerin yaralandığı bildirildi

Şırnak'tan acı haber geldi. Bestler-Dereler Kuyutepe üs bölgesine yapılan alçak saldırıda, 3 kahraman askerimiz şehit olurken, 1 askerimiz de yaralandı.

OPERASYON BAŞLADI


Bestler Dereler bölgesinde konuşlandırılan Kuyu Tepe Üs bölgesine PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 3 asker şehit olurken, 1 asker ise yaralandı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.
Şehit olan askerler ve yaralı asker bölgeden helikopterle alınarak Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞEHİT ATEŞİ VAN'A DÜŞTÜ


Şırnak'ta şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muğdat Çelik'in Van'ın Erciş İlçesi Çınarlı Mahallesi'ndeki baba evine, öğlen saatlerinde acı haber ulaştı. Askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde şehadet haberini aileye bildirdi. Aile bireyleri gözyaşı dökerken, eve Türk bayrağı asıldı. Şehit ailesinin yakınları, komşuları ve mahalle sakinleri, taziye için eve akın etti. Şehit Uzman Çavuş Çelik'in (44), evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.


TERHİSİNE 8 GÜN VARDI


PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı Mehmet Volkan'ın (24) terhisine 8 gün kaldığı öğrenildi. Bestler Dereler bölgesinde şehit düşen askerin sosyal medya hesabından “Evet yorulduk,uykumuz geldi, çoğu zaman üşüdük, yeri geldi titredik ama hiç yılmadık, yolumuzdan dönmedik. Vatan için din için şehitlerimiz için buradayız. #Bestlerdereler #Şırnak” şeklinde paylaşım yaptığı ortaya çıktı.


GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA


Şırnak’ta PKK terör örgütünün üs bölgesine yaptığı saldırıda 3 askerin şehit olmasına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "16 Nisan 2018 tarihinde Şırnak/Şenoba Kuyu Tepe Üs Bölgesine, bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."