Magazin Tuba Büyüküstün'ün sevgilisi işletmeci Umut Evirgen tahliye oldu

Tuba Büyüküstün'ün sevgilisi işletmeci Umut Evirgen tahliye oldu

Paylaş
Tuba Büyüküstün'ün sevgilisi işletmeci Umut Evirgen tahliye oldu

Emirgan'daki gece kulübü 'Gizli Kalsın'ın sahibi Umut Evirgen, sevgilisi Tuba Büyüküstün ile fotoğrafını çeken Hürriyet muhabiri İsmail Bayrak'ın fotoğraf makinesini silah zoruyla gasp etmişti. Tutuklanan işletmeci Umut Evirgen ilk duruşmada tahliye edildi

Duruşmada savunma yapan Umut Evirgen'in avukatı "Olayda müvekkillerin kameranın mülkiyetini kendilerine geçirme kastı veya amacı yok, tamamen fotoğrafların istenmesi durumu.

Bu nedenle yağma suçunun kanunda belirtilen unsurları oluşmamıştır. Ayrıca şikayetçiler de şikayetinden vazgeçti. İddia edilen silah ne görüntülerde ne de başka bir yerde bulunamadı. Müvekkillerimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Daha sonra söz alan duruşma savcısı da sanıkların tahliyesini istedi. Kısa bir aranın ardından duruşmayı başlatan mahkeme sanıkların tahliyesine karar verdi.


Tuba Büyüküstün'ü hapisteki sevgilisi istemedi


Duruşmada savunma yapan sanık Umut Evirgen, olay günü kendi mekanında Tuba Büyüküstün ile kahvaltı yaptığını söyleyerek, "Oturduğum yerin camından göz ucuyla bahçede birinin kaçarak uzaklaştığını gördüm. Sonra Doğan Akbaş ve Ahmet Fatih Baltacı yanıma geldiler. Kendilerine nereden geldiklerini sordum. Hırsız zannederek birinin peşinden gittiklerini ancak daha sonra o kişinin gazeteci İsmail Bayrak olduğunu öğrendiklerini söylediler. Bende bunun üzerine bir arkadaşımdan İsmail’in numarasını aldım ve kendisine mesaj attım. Mesajımda ‘Umut Evirgen ben. Arkadaşlar hırsız zannetmiş kusura bakma. Herhangi bir şey olursa bu benim numaram" dedim. Kendisi bana dönüş yapmadı. Ben ki dedi.

Diğer tutuklu sanıklar da suçlamaları kabul etmediklerini söyleyerek tahliyelerini talep etti.


'EKMEK TEKNEMİ ELİMLE VERDİM'


Bunun üzerine söz alan, gazeteci İsmail Bayrak, "Ben gazeteciyim. Sahil bölgesinde diğer gazeteci arkadaşlarımla turluyorduk. Tuba Büyüküstün’ü gördük. Çok büyük iş çekmeliyiz dedim. Arabadan inip mekana gidip camın arkasından çektim. Sonra koşarak arabaya gittim. Daha sonra arkamızdan bir araba sellektör yaparak geliyordu. İlk başta anlamadık. Ama sonra durduk. Bize ‘siz ki ifadelerini kullandı.


TUBA BÜYÜKÜSTÜN TANIKLIK YAPACAK


Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tuba Büyüküstün ve 2 restoran çalışanın önümüzdeki celse tanık olarak dinlenmesine hükmetti.

Umut Evirgen ve diğer 2 sanığın "Yüklenen suç niteliğinin lehlerine değişme ihtimali" üzerine tahliyelerine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.


NE OLMUŞTU?

Tuba Büyüküstün, ikizleri Toprak ve Maya'nın babası , altı yıllık eşi Onur Saylak'la evliliğini 5 Haziran'da noktalamıştı. Güzel oyuncunun adı boşandıktan hemen sonra işletmeci Umut Evirgen'le anılmaya başlamıştı.

Ve ikili üç hafta önce La Boom önünde ilk kez birlikte objektife takıldı. Ancak hemen ardından ortalık karıştı. Umut Evirgen'in iki koruması durumu fark eder etmez Hürriyet muhabiri İsmail Bayrak'ın içinde olduğu aracı kovalamaya başladı.


Tuba Büyüküstün, cezaevindeki Umut Evirgen'i yakın takipte


Baltalimanı'nda aracın önünü kesen korumalar silah göstererek muhabirin fotoğraf makinesini gasp etti. Korumalar Hürriyet muhabirine, ''Şimdi git bir saat sonra La Boom'a gel makineni al'' diyerek oradan uzaklaştı.

Tüm çabasına rağmen makinesini geri alamayan İsmail Bayrak'ın olay sonrası Sarıyer Asayiş Büro Amirliği'ne giderek Umut Evirgen ve korumalarından şikâyetçi olması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Gözaltına alınan işletmeci Umut Evirgen ve korumaları Doğan Akbaş ile Ahmet Fatih Baltacı çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı.


Onur Saylak Tuba Büyüküstün'ü her yerden çıkardı


15 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENMİŞTİ

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Umut Evirgen ve iki koruması hakkına "Yol kesmek suretiyle birden fazla kişiyle silahlı yağma" suçundan iddianame düzenledi.

İddianamede, Umut Evirgen ve iki korumasının 10 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri istenmişti.

Haberin Devamı