Spor Fatih Terim Milli Takım'ı bıraktı

Fatih Terim Milli Takım'ı bıraktı

Paylaş
Fatih Terim Milli Takım'ı bıraktı

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, federasyonun Levent'teki tesislerinde bir araya geldi ve Milli Takım'ı bıraktı. Terim'in federasyon ile anlaşarak milli takımı bıraktığı öğrenildi.

Son günlerin flaş ismi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Milli Takım'daki görevini bıraktı. TFF yetkillileri ile Levent'te bulunan federasyon binasında bir araya gelen Terim, istifa kararı aldı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörlüğünü bıraktı. Karşılıklı anlaşarak görevden ayrıldı" dedi.

UKRAYNA VE HIRVATİSTAN MAÇLARIN DA MİLLİ TAKIMIN BAŞINDA KİM OLACAK?


Fatih Terim'in beklenmedik görevi bırakma kararının ardından, Milli Takımın Dünya Kupası'na katılması için son derece önemli olan Ukrayna ve Hırvatistan maçlarında takımın başında kim olacak sorusu gündeme geldi. 2 Eylül Ukrayna deplasmanı ve 5 Eylül Hırvatistan maçlarında Milli Takımın başında sahaya yeni teknik adamı ile çıkarmayı hedefliyor. Ancak istenilen teknik adamla anlaşılamaması durumunda Fatih Terim'in yardımcılığına getirilen Mehmet Özdilek'in teknik adam olarak Milli Takımın başında bu önemli 2 maçta sahaya çıkabilir.

TFF'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ:


Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çalışılan bir takım futbol dışı konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hal almıştır.

Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir.

Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK'TAN İLK AÇIKLAMA...


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevinden ayrılmasıyla ilgili, "Fatih Terim hocamız zor zamanlarda heyecanlarıyla Türk futboluna katkılarda bulundu ama biliyorsunuz, bu bir bayrak yarışı. Türk futbolu yoluna devam edecek." dedi.

Bakan Bak, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları kapsamında Türkiye ile İran arasında oynanan voleybol maçını izlemek üzere geldiği Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu önünde, gazetecilerin Terim'in görevinden ayrılmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Fatih Terim'in Türk sporuna ve Türk futboluna büyük hizmetler yapmış bir teknik adam olduğunu belirten Bak, şunları kaydetti:

"Hem futbolcu hem de teknik adam olarak önemli hizmetleri oldu. Futbol Federasyonu ile bir araya gelmişler, son gelişmeleri değerlendirmişler. Görüşmeler çerçevesinde böyle bir karar almışlar. Bu karar hayırlı uğurlu olsun. Fatih Terim hocamız zor zamanlarda heyecanlarıyla Türk futboluna katkılarda bulundu ama biliyorsunuz, bu bir bayrak yarışı. Türk futbolu yoluna devam edecek."

Haberin Devamı