Gündem Silahlı saldırıya uğrayan Volkan Konak'tan ilk açıklama!

Silahlı saldırıya uğrayan Volkan Konak'tan ilk açıklama!

Paylaş
Silahlı saldırıya uğrayan Volkan Konak'tan ilk açıklama!

Şarkıcı Volkan Konak Ataşehir'de sahne aldığı mekanda "Sen vatan hainisin" deyip silahlı saldırıya uğradı. Volkan Konak, "Benimle alakası yok." diyerek olayı yalanladı

Ataşehir Andromeda Rezidans'ın içinde bulunan Shot Bar'da sahne alan Volkan Konak, sahnede şarkı söylerken, bara İsmail Ç. ve Seyfi D. geldi. İsmail Ç, araçtan pompalı tüfekle indi. Barın girişinde barın sahibi olan amcası Nazif Ç'ye, "Vatan haini Volkan Konak'ı niye sahneye çıkardınız." diyerek, bara ateş açtı.

PROGRAMINA DEVAM ETTİ

Saldırıdan yara almayan kurtulan Volkan Konak, programına kaldığı yerden devam etti.

​ ​

Olayda Volkan Konak yara almazken, ateş eden İsmail Ç. ve Seyfi D.'ye barın girişindeki korumalar müdahale etti.


VOLKAN KONAK: OLAYIN BENİMLE ALAKASI YOK


Volkan Konak’tan ilk açıklama geldi: Ben sahnedeydim haberim bile yok. Böyle bir hadise yaşanmış ama benimle ilgisi yok. Burada birisi havaya ateş açmış gitmiş bizimle alakası yok. Sahnede şarkı söylüyordum, 50. yaşgünümü kutluyoruz."

VOLKAN KONAK KİMDİR?


27 Şubat 1967 yılında dünyaya gelen Volkan Konak aslen Maçka, Trabzonludur. Türk halk müziği sanatçısı olan Volkan Konak birçok albüm çıkarmış ve ödüller almıştır.

İlk, orta ve lise eğitimini Maçka'da alan Volkan Konak daha sonra öğretmeninin desteği ile 1983'te İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'na girdi. 1988 senesinde konservatuvarı bitirip aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi'nde halk müziği üzerine sosyal bilimler master eğitimine başladı. 1991 senesinde master eğitimini tamamladı.

İlk albümünü 1989 yılında çıkaran Volkan Konak 1993 yılında çıkardığı Efulim şarkısıyla adından söz ettirdi.

1994 yılında yine kendi eserlerini kapsayan 'Gelir misin benimle' adlı albümü dinleyicilerin beğenisine sundu. 1996 yılında 'Volkanik Parçalar' adlı albümüyle sevenlerinin karşısına çıktı. 1998 yılında ise Pedaliza albümü ile yeniden dinleyicilerine seslendi. 2001 yılında dinleyicilerine Şimal Rüzgarı albümüyle seslendi. 2004 yılında ise Maranda adlı albümünü çıkardı.

Volkan Konak albümünde sergilediği 50'ye yakın besteleriyle sadece dinleyicilerinin değil çeşitli kurum ve kuruluşlarında takdirini toplamış ve ödüllendirilmiştir. Çeşitli illerin gazeteciler cemiyeti, bazı politika ve kültür dergileri ile dernekleri tarafından Yılın Sanatçısı ödülleri verildi. 2005 Ankara başkent grubu yılın Altın Adam ödülü, 2005 magazin gazetecileri Yılın Sanatçısı, 2005 Kral TV Yılın Halk Müziği Sanatçısı ödülleri verilmiştir. Ayrıca 2005'te Maranda albümü yüksek tirajı nedeniyle DMC tarafından Elmas Plak, 2006’ta Mora albümü ise MÜYAP tarafından altın plakla ödüllendirildi.

VOLKAN KONAK'IN MÜZİK KARİYERİ

1989 yılında Suların Horon Yeri albümünü çıkardı
1993 yılında Efulim albümünü çıkardı
1994 yılında Gelir misin Benimle albümünü çıkardı
1996 yılında Volkanik Parçalar albümünü çıkardı
1998 yılında Pedaliza albümünü çıkardı
2000 yılında Şimal Rüzgarı albümünü çıkardı
2003 yılında Maranda albümünü çıkardı
2006 yılında Mora albümünü çıkardı
2009 yılında Mimoza albümünü çıkardı
2012 yılında Lifor albümünü çıkardı
2015 yılında Manolya albümünü çıkardı