Gündem Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı'nda ikinci şehit

Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı'nda ikinci şehit

Paylaş
Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı'nda ikinci şehit

Suriye'nin Afrin kasabasına yönelik yapılan Zeytin Dali Harekatı'ndan ikinci kara haber geldi. Harekat kapsamında Kilis'in Suriye sınırında girilen çatışmada dün şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın ardından, 30 yaşındaki Antalyalı Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehadet haberi ulaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki terör hedeflerine yönelik başlattığı ’Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü gününde, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) şehit oldu. İngilizce öğretmeni Saide Üstüner Usta ile evli olan şehit Usta 2.5 yaşında bir kız çocuğu babasıydı.

Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın Afrin operasyonunda şehit olduğuna ilişkin açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.


(Soldan) Şehidin kardeşi Tuğçe Nur Usta, annesi Sevim Usta, babası Canpolat Usta, Şehit Oğuz Kaan Usta ve eşi Saide Usta

'KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ'


Antalyalı olan Çavuşoğlu, acı haberi Twitter'dan şu ifadelerle duyurdu:

Vatanımızın bekası için Afrin'de Zeytin DalI Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun.


Şehit Oğuz Kaan Usta (sol başta) ve ailesi, kızlarının dünyaya geldiği gün bu fotoğrafı çektirmişti. Sağdaki fotoğrafta Şehit Oğun Kaan Usta ve kardeşi Tuğçe Nur Usta görülüyor.

ŞEHİDİN CENAZESİ SINIRDAN ALINDI


Suriye’nin Ömer Uşağı bölgesinin kuzeyinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın cenazesi, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan alınarak Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

EŞİ ANTALYA'DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ


Antalya’da bir okulda İngilizce öğretmeni olan eşi Saide Üstüner Usta’ya acı haber verildi. Şehit Üsteğmen Usta’nın anne ve babasının ise Ankara’da oturduğu kaydedildi.


Şehidin Antalya'daki evine Türk Bayrağı asıldı.


GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA


Genelkurmay Başkanlığı’ndan, Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik yürütülen ’Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü gününde şehit olan Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) ile ilgili açıklama yapıldı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah´tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

ACI HABER, EŞİNE SAĞLIK GÖREVLİLERİ EŞLİĞİNDE VERİLDİ


Afrin’de düzenlenen ’Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın acı haberi, Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi’nde oturan eşi Saide Üstüner Usta’ya, sağlık görevlileri eşliğinde verildi.

Serik ilçesinde bir okulda İngilizce öğretmeni olan Saide Üstüner Usta, acı haberin ardından fenalaştı. Sağlık görevlilerinin evde müdahale ettiği Usta, güçlükle sakinleştirildi.


'HİÇ BİRARADA KALAMADINIZ YAVRUM, ÇOK ERKEN OLDU'


Şehidin evine dev Türk bayrakları asılırken Muratpaşa Belediyesi tarafından evin girişine taziye çadırı kuruldu. Acı haberi alan kayınvalide Hülya Üstüner yakınlarının desteğiyle eve geldi.

Ağıtlar yakan Hülya Üstüner, "Yavrum erken oldu. Hiç birarada kalamadınız yavrum çok erken oldu" diyerek gözyaşı döktü.

ŞEHİDİN BABASI VE KAYINPEDERİ EMEKLİ ASTSUBAY


Şehidin babası Canpolat Usta ve kayınbabası Emre Üstüner’in de emekli astsubay olduğu belirtildi.

ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLECEK


Şehidin naaşının Afrin’den memleketi Ankara’ya götürüleceği, başkentteki törenin ardından defnedileceği kaydedildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA


Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın Kayseri Dağ Komando Tugayı’nda görev yapmaktayken ’Zeytin Dalı Harekatı’na katıldığı belirtilerek, "Şehit Oğuz Kağan Usta, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girdiği çatışmada şehit olmuştur. Evli ve 2.5 yaşında bir kız çocuğu bulunan şehit Oğuz Kağan Usta’nın eşi ilimizin Serik İlçesinde öğretmenlik yapmaktadır. Bizleri derinden üzen ve saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Cenabı Hak’tan rahmet diliyoruz. Şehidimizin kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz" denildi.