Gündem Son dakika! Zonguldak-İstanbul Karayolu'nda heyelan

Son dakika! Zonguldak-İstanbul Karayolu'nda heyelan

Paylaş
Son dakika! Zonguldak-İstanbul Karayolu'nda heyelan

Zonguldak - İstanbul Karayolu'nun 10'uncu kilometresinde heyelan meydana geldi. Yolun bir şeridi ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri heyelan sırasında yola düşen kaya parçalarını kaldırmak çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, 'Bu şekilde çalışmamız halinde, en geç 1 haftada yolu temizleriz' dedi

Zonguldak-Ereğli-İstanbul karayolunda sabaha karşı meydana gelen heyelan nedeniyle bölünmüş yolun geliş güzergahı ulaşıma kapandı. Devasa kayalar karayoluna düştü ulaşım ise gidiş güzergahından kontrollü olarak sağlanıyor.



Edinilen bilgiye göre olay sabaha karşı karayolunun 15. Kilometresinde meydana geldi. BEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağının yakınında meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya parçaları karayolunun geliş güzergahını tamamen kapattı.



Devasa kaya parçalarını temizleme çalışması ekiplerce başlatıldı. Bölgeye çok sayıda iş makinesi sevk edildi. Trafik polisleri ve karayolu ekipleri ulaşımı gidiş güzergahından kontrollü olarak sağlıyor.



Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, heyelanın olduğu bölgede inceleme yaptı. Heyelana anında müdahale ettiklerini ifade eden Özendi, "Ekiplerimiz hızlı bir şekilde olay yerine geldi. Müdahalemizi yaptık. Sevindirici taraf, Allah’a şükür can kaybı olmadı. Kimsenin burnu kanamadı. Büyük kaya parçaları var. Bunları kırıyoruz. Bu şekilde çalışmamız halinde, en geç 1 haftada yolu temizleriz" dedi.



Aracıyla yoldan geçen Serkan Akgöz (22) ise sabah geldiklerinde yolun kapandığını gördüklerini ifade ederek, "Yol trafiğe kapanmış. Araçlar tek şeritten ilerliyor. Burası İstanbul yolu. Yukarıda hastane var" diye konuştu.



Tonlarca ağırlığındaki kaya parçalarının bölgeden temizlendikten sonra yolun yeniden ulaşıma açılması bekleniyor.