Magazin Zuhal Olcay'ın hapsi isteniyor!

Zuhal Olcay'ın hapsi isteniyor!

Paylaş
Zuhal Olcay'ın hapsi isteniyor!

Sanatçı Zuhal Olcay'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanatçı Zuhal Olcay’ın Kadıköy’de 5 Ağustos 2016 tarihinde sahne aldığı yerde şarkı söylerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği belirtildi.

Bir vatandaşın 155 polis ihbar hattını araması üzerine Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından suç evrakı düzenlenerek savcılığa yolladığı belirtilen iddianamede, savcılık tarafından da şüpheli Zuhal Olcay hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

ŞARKININ SÖZLERİNİ CUMHURBAŞKANINA UYARLADI


Şüphelinin şarkı söylediği programın CD’sinin savcılık tarafından bilirkişiye yollandığı, yapılan inceleme sonucu hazırlanan raporda şüphelinin, "Boş vermişim dünyayı" isimli şarkısını söylediği sırada müziğe uyumlu bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözler sarf ettiği kaydedildi.


SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ


Soruşturmaya ilişkin olarak şüphelinin ifadesinin alındığı belirtilen iddianamede, şüphelinin iddiaya konu hareketi Cumhurbaşkanı’na yönelik değil, ön sırada bulunan bir seyircinin laf atması üzerine yaptığını söylediği belirtildi. Şüphelinin ifadesinde kendisi ve seyircilerin alkol aldığını, alkol nedeniyle hoş olmayan hareketler yapmış olabileceğini söylediği belirtilen iddianamede, şüphelinin suçlamayı kabul etmediği kaydedildi.


4 YIL 8 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ


Şüphelinin sahne aldığı mekanda şarkı söylerken şarkının sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uyarlamak ve hakaret etmek suretiyle, "Alenen Cumhurbaşkanına hakaret etmek" suçunu işlediği belirtildi. İddianamede şüphelinin 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.


ZUHAL OLCAY KİMDİR?

10 Ağustos 1957'de İstanbul-Üsküdar'da dünyaya geldi. Berber olan babası Cevat İşanç ve ev hanımı annesi Süheyla İşanç'ın tek çocuklarıydı. Çocukluğu aynı zamanda doğduğu yer olan Üsküda'’da geçti. İlköğretimini Halil Rüştü İlkokulu'nda tamamladıktan sonra Üsküdar Kız Lisesi'ne kaydoldu.

Zuhal Olcay, sanatçı bir aileden geliyordu. Büyük teyzesi konservatuarda piyano öğretmeniydi. Diğer iki teyzesinden biri de devlet tiyatrosu sanatçısıydı. Kuzenleri ve eniştesi de konservatuar eğitimi gördükleri için, Zuhal Olcay sanata kayıtsız kalmadı ve Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne kaydoldu.



1976'da Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünü bitirdi. Bir sene Londra'da eğitim gördü. 1976 yılında, mezuniyetinin hemen ardından, sınıf arkadaşı Selçuk Yöntem ile evlendiğinde henüz 19 yaşındaydı Zuhal Olcay. 3 yıl süren evliliğinin boşanmayla sonuçlanmasından ardından, İzmirli işadamı Zafer Olcay ile tanıştı ve İzmir'e yerleşti. İzmir Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk yapmaya başlayan oyuncu, ikinci evliliğini Zafer Olcay ileyaptı. 1981 yılında kızı Ceren Olcay dünyaya geldi.

1983'ten itibaren çeşitli televizyon yapımlarında rol alan Zuhal Olcay, ilk televizyon filmi Sönmüş Ocak için kamera önüne geçti. 1985 tarihli TV dizisi Parmak Damgası’yla adından bahsettirmeye başlayan oyuncu, tiyatroda da oyunculuk yapmaya devam etti.

1986'da Martı adlı tiyatro oyunundaki performansıyla, Avni Dilligil Tiyatro Ödülü'ne layık görülen sanatçı, 1988 yılında İrma karakterini canlandırdığı 'Balkon' adlı oyundaki başarısıyla da Ankara Sanat Ödülü'nün sahibi oldu. Zuhal Olcay'ın tiyatro kariyerindeki bu önemli yükseliş, ününü pekiştirdi. Ancak yetenek alanı oyunculukla sınırlı olmayan Zuhal Olcay, 1989 yılında Evita Müzikali’nde Eva Peron'u canlandırdığında, şarkıcılığıyla dikkatleri üzerine çekti. Zuhal Olcay'ın müzikal yolculuğunu başlatan Evita müzikalinin ardından, 'Dünden Sonra, Yarından Önce' filmi geldi. Film, Zuhal Olcay'ın seslendirdiği aynı adlı şarkıyla büyük ilgi topladı. 1987 yılında da Zafer Olcay'dan boşandı.



1989'da 'Sahte Cennete Veda' filmindeki rolü, başarısını ülke sınırları dışına taşıdı ve sanatçıya Almanya'da yapılan, Altın Film Şeridi festivalinde 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandırdı.

1990 yılında, oyuncu Haluk Bilginer ile birlikte Tiyatro Stüdyosu'nun kurucuları arasında yer aldı ve Aldatma, Kankardeşler, Histeri, Balkon gibi oyunlarda başrol üstlendi. Aynı yıl ilk albümü 'Küçük Bir Öykü'yü yayınlandı.

Zuhal Olcay, 1992'de Haluk Bilginer'le Londra'da yapılan törenle dünyaevine girdi. Aynı yıl Hollywood yapımı olan 'İndiana-jones' filminde eşiyle birlikte rol alan Zuhal Olcay, Halide Edip karakterini canlandırdı.

Siyasetle de yakından ilgilenen Zuhal Olcay'a, Bakırköy Belediye Başkanı Adaylığı teklif edildi. Sanatçı 1993'te 'İki Çift Laf' albümünü, 1996'da 'Oyucu' albümlerini yayınladı. 1997 yılı Zuhal Olcay'a yeni bir ödül daha getirdi. '80. Adım' filminde canlandırdığı Lerzan karakteriyle, sinema yazarları ve eleştirmenlerince 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görüldü. 2001 yılında yaptığı 'Hiçbiryerde' filmiyle de İstanbul Film Festivali'nde yine 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

Vedat Sakman ve Bülent Ortaçgil gibi önemli müzisyenlerle çalışan Zuhal Olcay, 1998'de 'İhanet' isimli bir albüm daha çıkardı.

1990'da Haluk Bilginer ile birlikte 'Tiyatro Stüdyosu' adlı özel tiyatronun kurucuları arasında yer aldı ve bu tiyatroda Aldatma, Kankardeşler, Histeri, Balkon gibi oyunlarda başrol üstlendi.

1996'da, Tiyatro Stüdyosu'nun yanmasından 3 yıl sonra, 1999'da Haluk Bilginer ile birlikte Oyun Atölyesi'ni kurdu. Zuhal Olcay, Oyun Atölyesi’nde sahnelenen 'Dolu Düşün Boş Konuş' adlı oyundaki rolüyle Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde, 'Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi oldu. Zuhal Olcay'ın Haluk Bilginer ile olan evliliği 2004 yılında sona erdi.


Zuhal Olcay estetikle değil vitaminle daha genç kalıyor


Zuhal Olcay, sevgilisi Mazlum Çimen'in 'aynı evde yaşayalım' teklifini reddetti


Ünlü sanatçı Zuhal Olcay annesini kaybetti


Zuhal Olcay Haluk Bilginer'in ihanetini unutmadı

Haberin Devamı