Türkiye (Son Dakika) ABD'li gazeteci Brent Renaud, Ukrayna'da Rus güçleri tarafından öldürüldü

ABD'li gazeteci Brent Renaud, Ukrayna'da Rus güçleri tarafından öldürüldü

Paylaş
ABD'li gazeteci Brent Renaud, Ukrayna'da Rus güçleri tarafından öldürüldü

Son dakika haberine göre, New York Times gazetesinin çalışanı Brent Renaud Ukrayna'nın Kiev şehri yakınındaki İrpin’de Rus güçleri tarafından öldürüldü.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin on dokuzuncu gününde uluslararası bir gazeteci Rus işgalcilerin açtığı ateşte hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kiev Bölgesi Emniyet Müdürü Andrew Nebytov, New York Times'tan Brent Renaud'un başkent yakınlarındaki İrpin'de vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Gazetecinin fotoğraflarını ve pasaportunu Facebook hesabından paylaşan Nebytov, bir diğer New York Times gazetecisinin de yaralandığı bilgisini verdi.

ABD medyasından Boston Globe gibi yayın organlarına da film üreten yapımcı Brent Renaud 51 yaşındaydı. Brent Renaud, kardeşi Craig'le birlikte New York Times için yaklaşık yedi yıl önce ABD-Meksika sınırındaki göçmen krizine ilişkin bir belgesel hazırlamıştı. 6 Ekim 2015 tarihinde New York Times tarafından yayımlanan belgeselin adı, 'Sınırlar arasında: Amerikan göçmen krizi'ydi.

NEW YORK TIMES'TAN AÇIKLAMA: ORADA BİZİM İÇİN ÇALIŞMIYORDU

Haberin Devamı

New York Times, Kiev´in İrpin bölgesinde öldürülen gazeteci Brent Renaud hakkında açıklama yaptı.

New York Times, Brent Renaud'un hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyulduğunu belirterek, "Geçmişte New York Times’a katkıda bulunmuş olmasına rağmen, Ukrayna’daki herhangi bir iş için görevlendirilmedi. Paylaşılan basın kartı, yıllar önce bir başka bir iş için verilen New York Times basın kartıdır" ifadelerini kullandı.