Türkiye (Son Dakika) Dakika dakika CHP kurultayı

Dakika dakika CHP kurultayı

Paylaş
Dakika dakika CHP kurultayı

CHP'nin 35. Olağan Genel Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda başladı... CHP kurultayı öncesinde dikkat çeken ayrıntılar... ABD Başkanı Barack Obama'nın kullandığı, ışıklandırma teknolojisi ilk kez kullanılıyor

DAKİKA DAKİKA CHP KURULTAYI

Haberin Devamı

16.28 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Kongresi’ni terk etmesine ilişkin, “Sayın Kılıçdaroğlu o tavrı ile yanlış yapmıştır ve ben de haklı tavrımı ortaya koydum. İfadesi eleştiri sınırları içinde kalan bir eleştiri değildir, hakarettir. Cumhurbaşkanı’na ‘diktatör’ diyemez. ‘Diktatör bozuntusu’ hiç diyemez. Bu şekilde bir ifade kullanması şık değil, doğru değil” dedi.

15.58 Kılıçdaroğlu 1100 oyla genel başkanlığa aday gösterildi, çarşaf liste olacak

13.25 Salonda tüzük ve sonuç bildirgesi komisyonu üyeleri belirlendi. Tüzükte yapılacak değişiklik teklifleri üzerinde çalışıyorlar.

KÜRTÇE PANKART TEKRAR ASILDI

13:20 CHP Kurultay'ında üç dilli 'Barış' pankartı tekrar asıldı.

12.48 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay salonundaki konuşması sona erdi.

Haberin Devamı

İNCE: KILIÇDAROĞLU'NDAN TEKLİF GELDİ

Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüştü. İnce, dün akşam saatlerinde yapılan görüşmenin Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine gerçekleştiğini söyledi. İnce ayrıca Kılıçdaroğlu'nun kendisine Parti Meclisi üyeliği teklif ettiğini, kendisinin ise bu teklifi "teşekkür ediyorum ancak arkadaşlarımla çalışacağım" diyerek kabul etmediğini belirtti

CHP: TEKLİF İNCEDEN GELDİ

Ancak CHP Genel Merkez yönetiminden, “İnce’ye PM üyeliği önerildi” haberlerinin doğru olmadığı açıklaması geldi.

Genel merkez kaynakları, “Görüşme talebi de sayın Genel Başkan'dan değil İnce’den geldi. Görüşmede kendisine PM üyeliği önerilmesi sözkonusu değildir” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KURULTAY KONUŞMASI

35. kurultayımız üzerimize çöken baskıcı atmosferi üzerimize çöken karanlık atmosferi bir parça olsun aydınlatmış olur. Bizim görevimiz Türkiye'ye özgürlüğü getirmektir. Kardeşliği getirmektir, birinci sınıf demokrasiyi getirmektir.

Bu kurultayın bir bayram havasında geçmesini beklerdik. İsterdik ki hapishanerlinde gazetecilerin olmadığı bir ülkede kurultayımızı yapalım. Kurultayımızı yaparken hiç bir çcocuk teröre kurban gitmesin isterdik. Geldiğimiz nokta iç açıcı değil. Yönetilemeyen bir Türkiye gerçeği var.

Haberin Devamı

Bugün karamsar bir hava varsa toplumda bu yönetimden kaynaklanıyor. Bunu dağıtmak da bizim görevimiz. Demokrasi özgürlük isteyenler bir olursa iş aş ekmeği isteyenler bir olursa emin olun Türkiye'yi aydınlığa çıkarırız

MISIR'DAKİ SAĞIR SULTAN DA DUYSUN

Bugün can güvneliği her şeyin önüne geçti. İnsan açlığını işsizliğini düşünmüyor ne olacak Türkiye'nin hali diye düşünüyor. Benim can güvneliğim var mı diye düşünüyor. Terörün azdığı her gün şehitlerimizin geldiği bir Türkiye atmosferi yaşıyoruz. Mısır'daki sağır sultan da duysun. Biz CHP olarak terör nereden nasıl gelrise gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin bu bir insanlık suçudur. Nokta! İnsan hayatı kadar değerli olan başka bir şey yoktur.

Terörden beslenen terör örgütleridir. Ne kadar çok kan akarsa o kadar mutlu olan terör örgütleridir. Terörle mücadele akılla bilgiyle irfanla yapılır. Terörle mücadele kolay bir mücadele değildir.

30 yıldır teröre karşı aynı yöntemler uygulanıyor. Teröre karşı en büyük mücadeleyi Bülent Ecevit vermiştir. Hüsnü Mübarek'i çağırmış ve Suriye'ye gerekli mesajları verdi. Öcalan yakalandı. 2002 yılında sıfır terör vardı.
AKP iktidara geldi. Terörü çözeceğiz dediler. Terör örgütüyle masaya oturdular. Masaya oturursanız örgütü meşrulaştırırsınız dedik. Bizi dinlemediler. CHP engel olmasın diyorlardı. Biz benim başkanlığımda bir grup arkadaşlar dönemin başbakanını ziyaret ettik. Sana bir yol haritası veriyoruz dedik. Sizin yol haritanıza ihtiyacımız yok dediler.

Haberin Devamı

Sonra terör örgütünü muhatap alarak masaya oturdular. Suriye'deki fotoğraflarda ne farkı var Doğu ve Güneydoğu'dkai fotoğrafların.

VALİLERE DOKUNMAYIN TALİMATI VERDİLER

Masaya otururken ciddi yanlışlar yaptılar. silahları bırakıp yurt dışına çıkın. Örgüt dedi ki silah bırakmayız istersek dışarı çıkarız diye. Valilere talimat verildi sakın dokunmayın dediler. Bugün 17 ilçe ve pek çok ilde terör örgütü silahları depoladı. Ağır silahları. Belli bölgeleri kontrol altına aldılar. Kandil'de gelenler terör eğitimi verdi. Kimse bunlar adokunmayacak dedi. Mahkemeler kurdular, vergi daireleri kurdular, sesleri çıkmadı, askere alma daireleri kurdular sesleri çıkmadı.

Haberin Devamı

SORUMLU AKP'DİR

Çözüm sürecini bunlar doğuda güneydoğu bölgede silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Bunu bu ülkenin Başbakanı söyledi. Silahların nereye stoklandığını biliyorlardı. Güvenlik güçlerimiz çatışmaya girmeyin dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içinde bunu yaptılar. 78 milyonun vicdanına sesleniyorum. Kentler silah deposu haline getirilirken iktidarda kim vardı? Dokunmayın diye talimat veren kimdi? Bugünkü tablonun sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'dir.

SENİN KÜRT KİMLİĞİN SENİN ŞEREFİNDİR

Diyarbakır'da taksi şoförlüğü yapan Şehmus mu sorumlu Kayseri'deki Adem mi sorumlu? Bu işin sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir. Neyin bedelini ödüyor bu Türkiye? Neden zamanında önlem almadın. Neden bilerek görerek sesini çıkarmadın? Doğudaki batıdaki Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Hiç bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Senin kimliğin senin şerefindir, onurundur, Kürt kimliğinle gurur duyabilirsin onur duyabilirsin.

Biz seninle Çanakkale'de birlikteydik. Yine omuz omuza bu ülkeye özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz. Hiç kimse endişe etmesin. İnsanın insana kulluğuna son vereceğimizin sözünü veriyoruz sevgili Kürt kökenli kardeşlerim.

Bütün vatandaşlarıma söylüyorum; Türkiye'nin en temel sorunlarından birisidir. Bu barışı sağlayacak tek parti var o da CHP'dir.

Biz bu ülkeyi birlikte kurduk. Bu ülkede birlikte yaşayacağız. Mustafa Kemal ve arkadaşları bu ülkenin bağımsızlığını acı ve gözyaşıyla kurdu. Biz de bu iradenin sonuna kadar arkasında olacağız.

AKP BAŞKANI'NA AÇIK ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Son günlerde bir anayasa tartışması var. Darbe dönemine çıkarılan yasalar topluma dar geliyor. Evet darbe döneminde çıkan yasalar ortadan kaldırılmalı. Türkiye'ye özgürlükçü bir demokrasi gelmeli. Darbe yasalarının değişmesi konusunda samimi olarak toplantılara katılacağız düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Hiç bir kişinin kişisel beklentisi üzerinde bir düzen inşaa etmeyeceğiz ve buna izin vermeyeceğiz.

Siz özgürlükçü bir düzen istiyorsanız gelin darbe hukukunu değiştirelim. Bunları değiştirebilirsek Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz. DGM'ler vardı. Pek çok idamın altına imza attılar. Sonra değiştirdiler. Askeri Hakimleri çıkardılar sonra adı değişti. ÖZel yetkili mahkeme haline getirdiler. Şimdi özel görevli Sulh Ceza Mahkemeleri haline getirdiler.

Yasa değişiyor adı değişiyor ama o yasanın darbeci ruhu değişmiyor. Gelin özgürlükçü çoğulcu demokrasiyi getirelim.

PATRONLU BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTİYORLAR

Kurultay başkanımız Silivri Cezaevi'nden gelen mektubu okudu. Anayasaya aykırı düzenlemeler var. Onların niyeti darbe hukukunu kaldırmak değil darbe hukukunu tahkim etmek diyorlar. Başkanlık sistemini getirmek istiyorlar. Patronlu bir başkanlık sistemi istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Herkes duysun herkes bilsin.

Bir ülkenin rejimini tarihi, siyasal ve sosyal koşullar belirler. Almanaya'da parlamenter sistem varsa Almanya'nın tarihine bakacaksınız. Biz 2. meşrutiyetten yana parlamenter sistemi kullanan bir milletiz. Osmanlı'da da parlamenter sistem vardı? Demek ki niyetleri farklı. Bir kişi emredecek herkes gereğini yapacak. Bir kişi emredecek aydınlar hapishaneye gidecek. Buna izin vermeyeceğiz. Mısır'daki sağır sultan da kaçak sarayda oturan da duysun.

Türkiye'de parlamenter sistem sağlıklı çalışmıyor. 12 Eylül darbe hukuku nedeniyle çalışmıyor. Özgürlükçü bir sistemi getirirsek sağlıklı çalışır. 12 darbe hukukunu değiştireceğiz.

1-Siyasi partiler yasası değişecek. Vatandaşlarıma çok açık bir soru soruyorum; Siz milletvkeili seçtiğine mi inanıyorsunuz? Milletvekillerinin adını yazıp bunlara oy verin diyorlar. Oy vermezseniz sizi atarım diyor. Biz milletin vekilini millet seçsin diyoruz. Vatandaş otursun kendi vekilini seçsin. Uygulaması da var. Biz niye yapmıyoruz. Hem milli irade diyeceksin hem de listeyi belirleyeceksin.

2- Parlamento bakanlar kurulunun arka bahçesi gibi çalışıyor. Milletvekili özgür düşüncesini ifade edemiyor, iradesini parlamentoda dile getiremiyor.

3- Geçen dönemde parlamento görev yapan AKP Sa dedi. Bir sonraki seçimde aday gösterilmedi.

Makul şüpheden gözaltına alınacaksın, tutuklanacaksın, mal varlığına el konulacak. Dosyada gizlilik kararı olacak. Ee avukat nasıl savunacak. 12 Eylül yasasında bile bunu yapmadılar.

Düşünce özgürlüğü bütün demokrasilerin temelidir. Bu ükenin aydınları düşüncelerini açıkladı diye sabahları gözaltına alınıyor. Biz insan düşüncesini açıklamayacaksa büyümeye kalkınmaya nasıl katkı sunacak? Avrupa'da bir kişi çıktı dünya düz değil yuvarlak. Bütün insanlık dünyanın düz olduğuna inanıyordu ama bugün dünyanın düz olduğuna kimse inanmaz. Düşünceye karşı olursunuz ama bunu açıklamasına karşı olamazsınız.

Gençler, siz bu ülkenin geleceğisiniz. Sizi potansiyel suçlu olarak görüyorlar ama siz bizim başımızın tacısınız.

Akademisyenlerimiz diktatör bozuntusu tarafından tek tek bir gözaltına alınıyor. Sabahın köründe bu insaları nasıl gözaltına alıyorsunuz? İçeriğine katılmayabilirsiniz. Ama insanlar düşüncelerini özgürce ifade edebilmeli. Gidin dünyaya bakın! Neden yasak getiriyoruz düşünceye.

DİKTATÖR BOZUNTUSU DİYOR Kİ...

Ve bu diktatör bozuntusu diyor ki devletin ekmeğini yiyip devlete düşmanlık edenler... Ben de ona sormak istiyorum, aile boyu devletin ekmeğini yiyip devleti soyarken acaba neyi düşünüyordu? Devletin ekmeğini yiyip soyanlardan söz ediyorum. Bu kara leke senin alnındadır ve hiç silinmeyecektir. Bir devlet darbe hukukunda arınacaksa toplanan her kuruşun hesabını soracağız. Biz bu düzeni mübarek ellerimizle değiştireceğiz. Benim servetim bu yüzükten ibaret diyordu dünyanın en zengin liderlerinden biri? Nereden buldun bu parayı, nasıl götürdün bu parayı? E bunun hesabını sormak zorundayız.

ANAYASA'NIN İLK 4 MADDESİ

Bir ülkenin rejimini tarih, sosyoloji belirler demiştim. İlk 4 madde bizim kırmızı çizgimizdir. Biz bu devleti kanla gözyaşıyla kurduk. Bu devlet altın tabakta sunulan devlet değil. Kanla gözyaşıyla kurduk bu ülkeyi. Kalkmışsın değiştireceğim diyor değiştiremezsin arkadaş. Bu 4 madde mandayı reddeden iradedir. Bu irade Erzurum'da Nene Hatun'dur. Gaziantep'te Karayılan'dır. Maraş'ta Sütçü İmam'dır.

TÜRKİYE, EN DERİN KRİZLERDEN BİRİNİ YAŞIYOR

Türkiye Cumhuriyeti kendi tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Her alanda sorunlarımız var. Barışımız dinamitlenmiş durumda. Yeni bir hamle yapmamız gerekiyor. Dış politikada batağa saplandık. Debelendikçe biraz daha batıyoruz. Dış politika milli olmak zorundadır dedik. Dış politikada birlik bütünlük olur dedik. Dış politikadan milliliğe bir örnek vereyim. Bu ülkenin menfaatleri varsa bunların yanındayız. Rusya ile ilişkiler; ekonomik ilişkilerimiz gelişti. Ağzımızdan tek bir cümle çıkmadı niye ilişkileri geliştiriyorsunuz diye. Sadece tek bir ükleye bu kadar doğalgaz bağımlısı haline getirmeyin dedik. Nükleer santrali de onlara verdiler. Bu bizim milli çıkarlarımıza aykırı dedik.

Suriye'de vizeler kalktı. Ortak bakanlar kurulu yaptılar. Esad ağile boyu ağırlandı. Niye bunu yapıyorsunuz dedik mi? Irak'ta ilişkileri niye geliştiriyorsunuz demedik. Sorun çıktı ben gittim Irak'a sorunları çözdüm. Mısır konusunda hiç bir şikayetimiz yoktu. Dünyanın yatırımını yaptılar. Bir eleştiri çıktı mı? Kaddafi'ye gittiniz iyi ilişkiler kurdunuz. Milyarlarca dolarlık yatırım yapılıyordu. Sonra Kaddafi'yi arkadan hançerlediler. Kaddafi ne yaptı? Kıbrıs çıkarmasında bütün kapılarını Türkiye'ye açtı. Türkiye onun arkadan hançerlenmesine sessiz kaldı.

Erdoğan'a 250 bin dolar İnsan Hakları ödülü verildi. Hayır kuruluşlarına bağışladım dedi. Çık açıkla hangi hayır kurumuna bağışladın? Doları bu kadar arzu eden birisi hayır kurumlarına dolar verir mi?

Hiç bir zaman İsrail'le ilişkileri niye geliştirdiğinizi sorduk mu? Mavi Marmara katliamında 8 vatandaşımız öldürüldü. Biz de devletimizin yanında olduk. Özür tazminat ve Gazze Ablukası kalksın dedik.

IŞİD'E TERÖR ÖRGÜTÜ BİLE DİYEMEDİLER

Macera Suriye ile başladı. Suriye'ye özgürlük getireceklermiş. Bütün cihatçı grupları Suriye'ye gönderdiler. Esad'ı devireceğiz Emevi Camii'nde namaz kılacağız dediler Süleyman Şah türbesini kaçırmak zorunda kaldık. Siz bilmiyorsunuz dediler siz Baasçı'sınız dediler. 49 vatandaşımız Musul BAşlkonsolosluğu'ndan esir edildi. Terör örgütü bile diyemediler. Yaramaz çocuk dediler. Uçağımız düşürüldü. Kimse gücümüzü test etmesinler diyorlardı. Artık bölgede bir kabile reisi kadar itibarımız yok.

Suruç, Ankara, İstanbul'daki katlimaların hepsinin arkasından IŞİD çıktı. 70 ilde IŞİD nasıl taban tutuyor. Diyanet neden IŞİD terörünün müslümanlık olmadığını neden anlatmıyor?

Artık politika üreten değil olayların arkasında sürüklenen bir Türkiye var. Bu kadar boyunuzu aşan işe karışacağınıza Mustafa Kemal'in yurtta sulh cihanda sulh sözü size niye yetmiyor?

Dış politika iç politikaya malzeme edilemez. Dış politikayı dile getirmek için ülkelerin tarihini iyi bilmeniz gerekir. Dış politikayı iç politikaya malzeme etmemelisiniz. Dış politikada yapılan bir hata kuşaktan kuşağa devam eder.

CHP'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Bizim son 2 seçimde oluşturduğumuz bildirge eğer diğer partiler tarafından aynen kopya edilmişse bu durumu herkesin vicdanına eslim ediyorum. Eğer kafanda bir sorun varsa CHP bu konuda ne düşünüyor diye sormak istiyorsan ben onların tamamına yanıt vereceğim.

CHP halka inmiyorlar diyorlar. Taşeron işçiliği, asgari ücreti, mevsimlik işçileri ilk dile getiren kim? Sigortasız çalışlan işçilerin güvenliğini dile getiren kim? Özgürlüğü dile getiren kim? Sadece sorunu dile getirmiyoruz çözümü de dile getiriyoruz. Haksızlık yapmıyor musunuz CHP'ye. CHP bu ülkeye en büyükl değişimleri getiren partidir. Sosyal demokrasiyi emeğin hakkını biz getirdik. 4. büyük devrimi getireceğiz bedeli ne olursa olsun bu ülkeye özgürlükçü demokrasiyi mutlaka getireceğiz. Bizi tutuklayabilirler, gözaltına albilirler ama bedeli ne olursa olsun bu ülkeye demorkasiyi ölümüne getireceğiz.

CHP elitlerin partisiymiş diyorlar. Biz çocuklarımızı niye okula gönderiyoruz? Dünyayı daha iyi görsünler diye. Keşke herkes okuyabilse üniversite mezunu olsaydı. İçimizde çöpten kağıt toplayan da var işçi de var. Biz kitle partisiyiz halkın partisiyiz. Bizim tek koşulumuz var. Biz herkese kucak açıyoruz. Bizim ilkelerimizi benimseyen herkese kucak açıyoruz. Kul hakkı yiyenlerin bu partide yeri yoktur. Nokta.

CHP darbecileri destekliyorlarmış. Bizm gencecik çocuklarımız sokakta ölüyor, kitaplarımız toplatılıyor, liderlerimiz hapiste yatıyor. Davutoğlu, darbe hukukunun arkasına saklanma. Darbenin olduğu gün 71 darbesi darbe hükümetine bakan verdi diye Bülent Ecevit Genel Sekreterlik'ten istifa etti.

Size muhtıra veren adama üstün hizmet madalyası verdiniz.

VİZYONU YOK ELEŞTİRİSİ

Bu soruyu sorana sormak isterim senin vizyonun ne? 2023'te ithalat ihracat şu kadar olacak dedi. Biz sadece 2023'ü değil 2050'ye kadar Türkiye'de ne olmalı diye sorduk ve bunun altını doldurduk.

Gelişmiş ülkelerin tümünde katıksız bir demokrasi var. Adalet var eşitlik var. Diğer ülkelerin iç birinde eşitlik yok.

CHP DİNE KARŞIYMIŞ!

Efendim CHP dine karşıymış Bunu söyleyen adam dine inanmıyorlar. Bu iftirayı atanlar smaimi müslüman da değiller.

Vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Biz ibadetimizi Allah için yaparız siyaset için yapmayız. Gazi Mustaf Kemal Atatürk Genelkrumay Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığını aynı gün kurmuştur. İmam Hatipleri CHP kurmuştur. Ama biz inançları siyasete alet etmeyiz. Kapalı kapılar arkasında yapılan iftiraları biz allaha havala ediyoruz.

Burnumuzun dibinde Kocatepe Camii var. Gidin o caminin kurucuları arasında CHP var. O derneğe vergi muafiyeti de CHP döneminde getiriliyor. İnanca saygının gereği bunu bir propoganda olarak kullanmak istemiyoruz.

Devlet gerlen vatandaşının inancına göre ona hizmet etmez, kimliği ne olrusa olsun ona eşit hizmet etmek zorundadır.

Ben ibadetimi özgürce yerine getiremiyorsan gel yanıma, senin önüne düşeceğim ibadetini özgürce yapana kadar seninle mücadele edeceğim.

"TARAFSIZ OLMAZSAN SÖZLERİMİ DAHA DA AĞIRLAŞTIRACAĞIM"

Cumhurbaşkanı'nı halk seçti. Görevleri var. Cumhurbaşkanı tarafsız olacak diyor. 103. maddede yemini var. O yeminden bir parça okuyorum. "...üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim.” Sevgili vatandaşlarım namus ve şeref kavramlarının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bunlar bizim için tartışılmaz alandır. Şimdi bu konuşmayı burada yapmayacaktım. Şimdi ben yine Erdoğan'a hatırlatıyorum: Diktatör bozuntusu adam senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Ya adam gibi tarafsızlığını korur saygı görürsün ya da her gün her saniye sana namus ve şeref kavramını hatırlatacağım. Sen namus ve şereften neyi anlıyorsun?

Söyledim, yine söyleyeceğim, ya tarafsızlığını koruyacaksın ya da bu sözlerimi daha da ağırlaştıracağım. Dindar geçiniyor. İnançlı insanlardaki namus ve şeref kavramı çok önemlidir. Sayın Davutoğlu beni eleştirebilir. Ama namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş birisi tarafsızlığını bozarsa ben ona hatırlayacağım.

İnancı güçlü insanı baş tacı yapan bir ülke istiyoruz. Hep beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz. Böyle bir inanca destek vermek isteyen bütün yuırttaşlarıma CHP'nin kapısını açıyorum. Gelin 4. büyük devrimi yapalım. Siyaset köşeyi dönme mevkii olmasın. Gelin şimdi hep beraber Türkiye'ye bir mesaj gönderelim. Lütfen hep beraber ayağa kalkalım. Ben söyleyeceğim hep beraber tekrar edeceğiz.

Ankara'dan Mardin'e, İstanbul'a, Muğla'ya, Kilis'e, Yozgat'a, Çankırı'ya, Rize'ye Kırklareli'ne selam olsun selam olsun Türkiye'ye.

11.32 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıkıyor

11.23 Silivri Cezaevi'de tutuklu yatan Can Dündar ve Erdem Gül'ün mesajları okundu

KURULTAY SALONUNDA SESSİZ SEDASIZ İNEN PANKART

11.17 CHP Kurultay salonunda bir pankart sessiz sedasız indirildi. Pankartta Kürtçe 'Barış' (Aşiti) yazıyordu

ÖNCE

SONRA

MUSTAFA BALBAY'A BÜYÜK ŞOK

11.11 CHP kurultayında Kılıçdaroğlu'nun rakibi olan Mustafa Balbay, kurultayda yeterli imzayı toplayamayınca genel başkana aday olamadı. Balbay, 'Çekilmem söz konusu değil ancak 94 imzada kaldık. Aynı anlayışla görüşlerimi savunmaya devam edeceğim' dedi

KARAYALÇIN'IN KONUŞMASINDA DİKKAT ÇEKEN İFADELER

11.08 Karayalçın'ın "Türkiye'nin sorunlarını çözmek için önce CHP'nin sorunlarını çözmeliyiz" ifadeleri dikkat çekti.

11.07. Murat Karayalçın Divan Başkanı seçildikten sonra konuşuyor.

11.04. Kılıçdaroğlu: Kurultay başkanı için bana ulaşan bir öneri var. Divan Başkanlığı'na sayın Murat Karayalçın'ı öneriyor. Başka bir talep var mı? Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Sayın Karayalçın'ı buraya davet ediyorum.

11.02. Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı ve 'çoğunluğumuz vardır, kongremizi açıyorum' dedi. CHP lideri ardından saygı duruşu davetinde bulundu.

10- 52 CHP'nin 35. Olağan Kongre'nin başladığı Ankara Arena Spor Salonu'ndan ilk fotoğraflar

CHP lideri kurultay salonuna eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte geldi

Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kurultay hazırlıklarından sorumlu Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, kurultaya 30 bin davetli ile bin 275 kurultay delegesinin katılmasını beklediklerini, güvenliği 5 bin polis, 2 bin partilinin sağlayacağını söyledi.

Erol, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları düşünerek, kurultaya “Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik” ismini verdiklerini belirtti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı kürsünün arkasına 66x6 metre ölçüsünde dev bir ekran kurulacak. “Video mapping” adı verilen bu teknoloji ile birden çok projeksiyon görüntüsü tek ekranda toplanarak katılımcılara izletilecek.

OBAMA VE BİEBER'IN KULLANDIĞI SAHNE IŞIĞI KULLANILACAK

ABD Başkanı Obama ile Madonna ve Justin Bieber gibi şarkıcıların şovlarında kullandığı, zamanlama üzerine kurulu “Watch Out” ışıklandırma teknolojisi de Türkiye’de ilk kez bir siyasi partinin kurultayında denenecek.

ELÇİ VE DİNK DAVETLİ

Kurultaya, Avrupa Sosyalistler Partisi Başkanı Sergei Stanisev, Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın başkanlığını yaptığı SYRIZA’dan ve Fransa Sosyalist Partisi’nden 2’şer milletvekili katılacak. İsveç Sosyalist Partisi temsilcileri de kurultayı izleyecek.

Kurultaya, Gezi olaylarında ve Ankara Garı saldırısında yaşamını yitiren vatandaşların yakınları, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi de davet edildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KURULTA TWEET'İ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “CHP 35. Olağan Kurultayı’nı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek bir felsefeyle, kardeşçe yapacak. Ülkenin geleceği için var gücümüzle çalışmak en asli görevimizdir. Çünkü tek vücut olmuş bir CHP, Türkiye için tek çıkış yoludur” dedi.

KURULTAYIN İLK GÜNÜNDE GENEL BAŞKAN SEÇİLECEK

Öte yandan 2 gün sürece kurultayda bugün genel başkan seçilecek.

KILIÇDAROĞLU KARŞISINDA TEK ADAY BALBAY

CHP Genel Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski milletvekili Umut Oran’ın adaylıktan çekilmesi ile tek aday Mustafa Balbay kalmıştı. İzmir milletvekili Balbay'ın, genel başkanlık için delegelerin yüzde 10’unun imzasını, yani en az 120 imza toplaması gerekiyor.

Bu arada bugün tüzükteki 3 maddelik değişiklik de delegelerin onayına sunulacak.

Kurultayın ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi (PM) üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.

CHP kurultayıyla ilgili tüm gelişmeler dakida dakika Posta.com.tr'de olacak