Türkiye (Son Dakika) Kuvvetli ve yoğun kar yağışı bekleniyor! Meteoroloji'den kritik uyarı

Kuvvetli ve yoğun kar yağışı bekleniyor! Meteoroloji'den kritik uyarı

Paylaş
Kuvvetli ve yoğun kar yağışı bekleniyor! Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Marmara Bölgesi'nin doğusu ve Kırklareli ile Tekirdağ için kuvvetli ve yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Kırklareli'nin Vize, Demirköy, Pınarhisar, Kofçaz ilçeleri ve Tekirdağ'ın Saray, Kapaklı, Çerkezköy ilçelerinde yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli kar (10-20 santimetre kar örtüsü), yüksek kesimlerde de yer yer yoğun kar (20 santimetre üzeri) yağışı beklendiği belirtildi. Buzlanma, don, kuvvetli rüzgar ile tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de kaydedildi.

Haberin Devamı

MARMARA'DA FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için fırtına uyarısı yaptı.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; rüzgarın İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli genelinde yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli, yer yer hamleli kısa süreli fırtına (50-70 km/saat-80 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi. Kuvvetli rüzgarın, cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi. Yetkililer, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/ EDİRNE, (DHA)