Gündem Son fotoğrafını o çekmişti

Son fotoğrafını o çekmişti

Paylaş
Son fotoğrafını o çekmişti

Uzun süredir mücadele ettiği gırtlak kanseri nedeniyle bugün hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay birçok tarihi ana tanıklık etmiş ve gazetecilik başarılarına imza atmıştı

Savaş Ay'ın tarihe geçen işlerinden biri de 12 Eylül döneminde bir jandarma erini tabanca ile vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve idam edilen Erdal Eren'in son fotoğrafıydı. Erdal Eren 17 yaşında olmasına rağmen, kağıt üzerinde yaşı büyütüldükten sonra 13 Aralık 1980'de Ankara'daki Ulucanlar Cezaevi'nde idam edilmişti. Savaş Ay'ın olaydan bir gün önce 12 Aralık 1980'de çektiği kare Erdal Eren'in son fotoğrafı olmuştu.

Haberin Devamı

Savaş Ay'ın çektiği o son fotoğraf Sezen Aksu'nun 'Son Bakış' adlı şarkısına ilham kaynağı olmuştu oldu.

Usta gazeteci Savaş Ay, Sezen Aksu'nun fotoğraftan nasıl etkilendiğini şu sözlerle anlatmıştı:

"Erdal Eren'i son anlarında çektiğim o fotoğrafları, milyonlarca kişi gibi Sezen Aksu da görmüş ve çok etkilenmiş. Anlatırken, 'Öylesine masum, öylesine ölümden uzak, öylesine genç ki... Hikayesini de okudum. Ama beni esas vuran o 'son bakış' fotoğrafıydı Savaş. Aysel Gürel'e gösterdim fotoğrafı. Birlikte bir şeyler yazdık. Onno'ya verdik besteledi (Tunç). Şarkıdan çok ağıta benzedi. Yürekten kopup gelen, saf, duru, sahici...' dedi."

Son Bakış'ın sözleri

Bir söz bitişi gibi son buldu sevişler
Bir yaz güneşi gibi eritir bu terk edişler
Bir an duruşu gibi ömrün bitişi gibi
Veda ederken aşk ateşi gibi söner iç çekişler.

Haberin Devamı

Aman aman yandım amman
Acı yüzler kurşun gibi izler
Son bakıştaki o gözler kaldı aklımızda