Ekonomi Son iki yılın en büyük halka arzı için geri sayım başladı

Son iki yılın en büyük halka arzı için geri sayım başladı

Paylaş
Son iki yılın en büyük halka arzı için geri sayım başladı

Çinli akıllı telefon devi Xiaomi, yaklaşık 6,1 milyar dolar değerlemeyle 9 Temmuz'da halka arz edilecek

Dünyanın en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi Xiaomi, Postal Savings Bank of China'nın Eylül 2016'da 7,6 milyar dolarlık değerlemeyle halka arz edilmesinden sonra son iki yılın en büyük halka arzına hazırlanıyor.

Haberin Devamı

BusinessHT'nin haberine göre; 28 Haziran'da kurumsal yatırımcılardan talep toplamaya başlayacak teknoloji devi, 2,18 milyar hissesini 17 ila 22 Hong Kong dolarından halka arz edecek. 6,1 milyar dolar getirmesi beklenen halka arz sonrası şirket, Hong Kong borsasında 9 Temmuz itibariyle işlem görmeye başlayacak.

Çin'in en büyük kablosuz ağ şirketi Chine Mobile ve ABD'nin çip üreticiliğinin en büyük ismi Qualcomm'un talipler arasında olduğu halk arzın ardından Xiaomi'nin piyasa değerinin 54 ile 70 milyar dolar arasında bir yere yerleşmesi bekleniyor.

Gelirinin yüzde 70'i telefon satışlarından gelen ancak reklamcılık ve online oyunlar kısmında büyümek isteyen Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun, şirketin Hong Kong borsasında işlem göreceği halka arzda ilk başvuran isimdi. Lei, şirketinin çoğunluk hissesini almak istiyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl 100 milyar dolar değerinde bir halka arz planlayan Pekin merkezli şirketin bu projesi ABD-Çin arası başlayan ticaret savaşlarıyla rafa kalktı.

Küresel teknoloji piyasası analizi hizmeti veren Canalys'in Çin Araştırma Direktörü Nicole Peng'e göre iki ülkenin gümrük vergisi kavgası, yatırımcının güvenini düşürdü. ABD dahil deniz ötesine açılmak isteyen Xiaomi için Batı piyasalarına girmek biraz zorlaştı.