Türkiye (Son Dakika) Son mesaisinde göçük altında kaldı

Son mesaisinde göçük altında kaldı

Paylaş
Son mesaisinde göçük altında kaldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir krom ocağında meydana gelen göçükte, emekliliği geldiği için son kez madene inen bir işçi hayatını kaybetti. Maden ocağı savcılık tarafından mühürlendi

Fethiye Karacaören Mahallesi Kuzkabak mevkiindeki özel bir şirkete ait krom ocağında çalışan M. Ali Taşkın (51), gece saat 02.00 sıralarında 600 metre derinlikte çalıştıkları esnada destekleme takozuna çarpması sonucu 2 tonluk krom kütlesinin altında kaldı. Kaza sonrası maden ocağına jandarma ve sağılık ekipleri çağrıldı. Göçük altında kalan işçinin cesedi, mesai arkadaşları tarafından çıkarıldı.

Haberin Devamı

Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri ve savcılığın incelmesinin ardından ölen işçinin cesedi Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Maden ocağı Fethiye Cumhuriyet Savcılığı tarafından mühürlendi.

Karacaören Mahallesi Muhtarı Sacettin Akça, kazayı gece saat 04.00 sıralarında öğrendiğini belirterek, "Bizim mahallenin tamamı geçimini maden ocaklarında çalışarak sağlar. Göçük altında kalan kardeşimiz Köyceğiz’de oturuyordu. Olayı duyduktan hemen sonra maden ocağına geldik ve göçük altında kalan işçi kardeşimizi mesai arkadaşları ile çıkardık" dedi.

EMEKLİLİK İÇİN SON MESAİNİ YAPIYORDU

2013 yılından bu yana maden ocağında çalışan M. Ali Taşkın’ın 3 ay önce emeklilik için başvuru yaptığı ve 3 ay daha çalışması gerektiği öğrenildi. İki gün önce tekrar emeklilik için başvuru yapan talihsiz işçiye daha önce yanlış hesaplama yapıldığı ve emekli olabileceğinin söylendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

M. Ali Taşkın’ın son mesaisini yaptığı ve pazartesi günü emeklilik başvurusunu yaparak emekli olacağı öğrenildi.

İHA