Yaşam Son Osmanlılar cenazede buluştu

Son Osmanlılar cenazede buluştu

Paylaş
Son Osmanlılar cenazede buluştu

Sultan 2'nci Abdülhamid'in hayatta iken dünyaya gelen son torunu olan Osman Nami Osmanoğlu geçen perşembe hayata veda etmişti. Fransa ve Meksika'dan gelen hanedan üyeleri cenazede buluştu. Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenin ardından Osman Nami Osmanoğlu, dedesi Sultan 2'nci Abdülhamid'in yattığı Çemberlitaş'taki II. Mahmut Türbesi avlusunda dün toprağa verildi

Ailenin en yaşlısı Sultan II. Abdülhamit’in kızı Ayşe Sultan ile eski Suriye Cumhurbaşkanı Prens Ahmet Nami Bey’in oğlu Osman Nami Osmanoğlu, kalp yetmezliği şikayeti ile kaldırıldığı Dr. Siyami Ersek Hastanesi’nde 15 Temmuz’da 93 yaşında yaşama veda etmişti. Yaşayan en yaşlı hanedan üyesi olan Osman Nami Osmanoğlu dün İstanbul Fatih Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Erdoğan ve bazı bakanlar ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

‘Vatanı nasip oldu’

Cenazede taziyeleri Osman Nami Osmanoğlu’nun Marmaris’te birlikte yaşadığı eşi Rotraud Müşfika Nami Osmanoğlu ile kızları Meksika’dan gelen Mediha Şürkiye Nami Osmanoğlu Martinez, Fransa’da yaşayan Fethiye Nimet Nami Osmanoğlu Bory, Gülnur Dorothe Nami Osmanoğlu Ragot ve Ayten Sofia Nami Osmanoğlu Kunter ve Mersin’de oturan Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars kabul etti. Osman Nami Osmanoğlu’nun naaşı dedesi Sultan II. Abdülhamid’in yattığı Çemberlitaş’taki II. Mahmut Türbesi’nin avlusunda dün toprağa verildi.