Gündem Son palamutlar geliyor

Son palamutlar geliyor

Paylaş
Son palamutlar geliyor

Karadeniz'de bereketiyle balıkçıların ve balık severlerin yüzünü güldüren palamut sezonunun sonuna gelindi.

Abana Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erkan Karacan, 1 Eylül’de başlayan palamut sezonunun son günlerine girildiğini söyledi. Palamudun sıcak suyu seven bir balık olduğunu anlatan Karacan, "Karadeniz yolculuğunu tamamlayan palamutlar sıcak denizlere inmek üzere İstanbul boğazına doğru akmaya başladı. Bu geçiş sürecinde avlanacak palamutlar, son balıklar olacak. Tabi bu da hava şartlarına bağlı. Şu an kıyı ağlarına ve uzatmalara 8-10 tane palamut takılıyor. Yani palamuttaki bolluk, sona erdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çinekop sezonunun da yaklaştığını vurgulayan Karacan, şöyle devam etti: "Palamut sezonu birkaç hafta sonra tamamen sona erecek. Bu süreçten sonra çinekop avı için ağlarımızı Karadeniz’e sereceğiz. Şu an İstanbul boğazı tarafında çinekop bolluğu yaşandığı söyleniyor ancak bizim kıyılarımızda henüz bir bolluk belirtisi yok. Yani balık yok denecek kadar az. Ayrıca bu sezon hamsinin de az olacağı söyleniyor."

Balıkçı Namık Çay ise hava engeli olmadığı takdirde palamudun tekrar kendini gösterebileceğini kaydetti. Fiyatlarda artış yaşandığının altını çizen Çay, "Sezonda bol olan ve 50 kuruşa kadar düşen fiyatlar artık yok. Şu günlerde iri palamutlar 8 ila 10 lira arasında alıcı buluyor. Çinakop kilosu 15, lüfer ise 40 liradan satışa sunuluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA